Numarul de grupuri active de companii active in Romania la finalul anului 2014 era de 51,484, din care doar 10,3% erau grupuri controlate de persoane rezidente pe plan local, in timp ce restul fac parte din categoria multinationalelor, controla in principal de firme sau persoane din Germania, Olanda si Franta, arata datele publicate de INS

Numarul grupurilor de firme rezidente active in Romania la finalul anului 204 era de 5.325, iar cel am grupurilor de multinationale de 46.159. Dintre acestea, 106 erau controlate din interior, iar 46.053 erau controlate din strainatate, conform News.ro

"Rezultatele anului 2014 indicA faptul ca, In functie de ponderea numArului de salariati, pe primul loc se afla subgrupurile de Intreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania (17,5%), pe locul doi sunt cele controlate din Olanda (11,9%), iar pe locul trei sunt cele controlate din Franta (10,8%)", precizeazA INS.

Cele mai multe grupuri de companii din Romania activeazA In comert (32%), construcTii (13%) si industria de prelucrare (10%). Comparativ cu anul 2013, numArul gruprurilor de companii din Romania a crescut In 2014 cu 15,5%, mai arata datele INS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri