Firmele, asociatiile familiale si persoanele fizice nu vor mai fi obligate sa prezinte cazierul fiscal cand solicita inregistrarea la registrul comertului intrucat informatiile vor fi comunicate electronic de catre Ministerul Finantelor, potrivit unui proiect de lege aprobat de guvern.

Ministerul Finantelor va tine evidenta datelor la nivel national pe care va trebui sa le transmita, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, in cel mult 24 de ore, informeaza NewsIn. Proiectul de lege intentioneaza sa reduca numarul mare de solicitari adresate directiilor si administratiilor financiare pentru eliberarea cazierului fiscal, astfel incat si timpul de asteptare pentru a primi cazierul sa fie mult mai scurt.

Astfel, termenul pentru eliberarea cazierului fiscal va fi micsorat de la cinci la doua zile, iar taxa de urgenta va fi majorata de la 20 la 100 lei. Eliberarea cazierului in regim normal va costa 50 lei. Cazierul va fi eliberat atat de catre directiile judetene ale finantelor publice, ca si pana in prezent, cat si de catre Directia de administrare a marilor contribuabili si administratiile municipale si de sectoare.

In plus, instantele judecatoresti vor avea obligatia sa-i transmita fiscului toate actele definitive sau irevocabile privind sanctiunile care, potrivit legii, se inscriu in cazierul fiscal. De asemenea, procesele verbale neatacate vor fi consemnate in cazierul fiscal. Cazierul fiscal tine evidenta contribuabililor, persoane fizice sau juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si a reprezentantilor legali ai firmelor care au incalcat legile financiare, vamale sau cele referitoare la disciplina fiscala.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Prapad pe bursa dupa 'cadoul' de Craciun facut de Guvern