Complexul Energetic Govora a cerut intrarea in insolventa

Complexul Energetic Govora, cel mai mare producator de energie electrica si termica din judetul Valcea, a depus la Tribunalul Valcea pe 29 aprilie, ultima zi lucratoare inainte de Paste, cererea pentru a intra in insolventa.

Cererea Complexului Energetic Govora va avea primul termen de judecare in data de 9 mai, la Tribunalul Valcea, conform News.ro.

CET Govora are, intre altele, datorii de aproape 200 milioane de euro catre Complexul Energetic Oltenia. In anul 2015 a preluat de la Complexul Energetic Oltenia afacerea de exploatare a carbunelui la exploatarea miniera Berbesti-Alunu din judetul Valcea.

Exploatarea miniera Berbesti–Alunu este preluata in cuantumul datoriei pe o perioada de zece ani, reprezentand contravaloarea carbunelui livrat de Complexul Energetic Oltenia si neachitat pana la 31 iulie 2014.

Producatorul de energie are insa si creante de incasat. La masa credala a combinatului chimic Oltchim s-a inscris cu o creanta de 137 milioane de lei. Dupa deschiderea insolventei, Oltchim a acumulat alte datorii fata de CET Govora, de peste 50 milioane de lei.

CET Govora este producator si distribuitor de energie termica - apa calda de consum si incalzire centralizata - in orasele Ramnicu Valcea, Baile Olanesti si Calimanesti-Caciulata. La sfarsitul anului 2014 compania avea peste 1.300 de angajati.

In intervalul 2012-2014 CET Govora a cumulat pierderi de peste 233 milioane de lei. Ultimul an in care compania a avut profit a fost 2011, cu un castig de 5,8 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice.

Citeste si:
Valcea: CIECH Soda Romania a inceput programul de plecari voluntare
Rm. Valcea: CIECH Soda...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri