Cererea Complexului Energetic Govora va avea primul termen de judecare in data de 9 mai, la Tribunalul Valcea, conform News.ro.

CET Govora are, intre altele, datorii de aproape 200 milioane de euro catre Complexul Energetic Oltenia. In anul 2015 a preluat de la Complexul Energetic Oltenia afacerea de exploatare a carbunelui la exploatarea miniera Berbesti-Alunu din judetul Valcea.

Exploatarea miniera Berbesti–Alunu este preluata in cuantumul datoriei pe o perioada de zece ani, reprezentand contravaloarea carbunelui livrat de Complexul Energetic Oltenia si neachitat pana la 31 iulie 2014.

Citeste si:

Producatorul de energie are insa si creante de incasat. La masa credala a combinatului chimic Oltchim s-a inscris cu o creanta de 137 milioane de lei. Dupa deschiderea insolventei, Oltchim a acumulat alte datorii fata de CET Govora, de peste 50 milioane de lei.

CET Govora este producator si distribuitor de energie termica - apa calda de consum si incalzire centralizata - in orasele Ramnicu Valcea, Baile Olanesti si Calimanesti-Caciulata. La sfarsitul anului 2014 compania avea peste 1.300 de angajati.

In intervalul 2012-2014 CET Govora a cumulat pierderi de peste 233 milioane de lei. Ultimul an in care compania a avut profit a fost 2011, cu un castig de 5,8 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice.