Acordarea de stimulente fiscale pentru companiile care investesc in educatie reprezinta unul din planurile Guvernului, pe langa cel de a acorda avantaje firmelor care fac investitii in cercetare-dezvoltare, in conditile in care o astfel de masura, aplicata in urma cu 15 ani in sectorul IT, s-a dovedit eficienta, a declarat vicepremierul Costin Borc, la o conferinta organizata de Camera de Comert Elvetia-Romania

Guvernul a introdus in anul 2004 o masura prin care angajatii care creeaza programe pentru calculator sunt scutiti de la plata impozitului pe salarii, conform News.ro


Intre timp, sectorul IT a devenit una dintre cele mai importante activitati din economia romaneasca. Anul trecut, sectorul informatica si comunicatii a ajuns sa contribuie cu 5,6% la formrea produsului intern brut (PIB) al Romaniei, in timp ce agricultura are o contributie de doar 4,2%.

"Vrem sa stabilim stimulente fiscale pentru ca noi companii sa investeasca in educatie. Cand vorbim despre deduceri fiscale, nu vreau sa vorbesc ca in celelalte guverne in termeni populisti. (...) Sunt masuri care s-au luat acum 15 ani in IT", a afirmat Borc.

Vicepremierul, care este si ministru al Economiei, a repetat ca masura va fi introdusa si pentru sectorul de cercetare-dezvoltare si considera ca va avea un impact pozitiv in economie.

"Incercam sa stabilim cadrul fiscal. Deducerile fiscale sunt esentiale pentru activitatile de cercetare si dezvoltare. (...) Aceste masuri vor aduce mai multi bani economiei", a mentionat vicepremierul.

"Nu vreau ca Romania sa ramana ca o destinatie low-cost. Dezvoltand cercetarea si dezvoltarea, vom dezvolta centre de inginerie, de excelenta. Vreau sa atragem investitori care sa stimuleze inovatia", a completat Costin Borc.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
Coronavirus ar putea afecta 5 milioane de companii la nivel global
Setari Cookie-uri