Grupul Polisano, administrat de Remus Borza, a vandut 78 de farmacii Reteta catre lantul Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, intr-o tranzactie de circa 20 de milioane de euro.

"Am semnat un acord de principiu pentru vanzarea celor 78 de farmacii Reteta, asteptam aprobarea Consiliului Concurentei in termen de 60 de zile. Negocierile s-au miscat repede, au durat cam o luna. Polisano a fost asistat in tranzactie de Borza&Asociatii”, a declarat pentru wall-street.ro Remus Borza.

Decizia de a vinde cele 78 de farmacii, dintr-un total de 103, a fost motivata de Borza de necesitatea de obtine lichiditati necesare pentru sustinerea distributiei din grup.

Retailul farmaceutic din Romania, reprezentat de peste 8.200 de farmacii, a crescut in 2014 cu 1,7% comparativ cu nivelul din 2013, la 10,5 miliarde lei (2,4 miliarde euro), potrivit estimarilor companiei de cercetare de piata PMR.

Primele cinci retele de farmacii sunt Catena, detinuta de Anca Vlad, cu peste 500 de unitati, Sensiblu, parte a grupului A&D Pharma, cu peste 400 de unitati, Dona (275), retea controlata de omul de afaceri Eugen Banciu, Help Net (175), parte a distribuitorului Farmexim, si Ropharma (125), a omului de afaceri Mihai Miron.

Citeste si:
Adeplast a fost vandut catre grupul elvetian Sika AG
Adeplast a fost vandut catre...

Sursa foto: AgerpresFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
LVMH cumpara Tiffany & Co pentru 16,2 miliarde dolari