“Ultimul an in care societatea a inregistrat profit total din activitatea curenta a fost 2006”, se arata intr-un comunicat al companiei.

In primele trei luni ale anului 2016, combinatul chimic a inregistrat o cifra de afaceri de 37,7 milioane de euro, in scadere cu 9% comparativ cu perioada similara a anului 2015, cand a raportat afaceri de 41,4 milioane de lei.

Explicatia evolutiei cifrei de afaceri este diminuarea preturilor de vanzare a produselor comercializate de Oltchim, efect al nivelul barilului de petrol pe pietele internationale. In volum, vanzarile au fost insa mai mari in primul trimestru din 2015 fata de primele trei luni din 2015.

Din totalul cifrei de afaceri, aproximativ 73%, echivalentul a 27,4 milioane de euro, a fost reprezentat de export si de vanzarea in spatiul intracomunitar.

In perioada ianuarie-martie, combinatul chimic a derulat o investititie in valoare de aproximativ 0,8 milioane de euro pentru deschiderea unei linii de productie.

Citeste si:

In vederea diversificarii gamei de produse, in luna martie, compania a incheiat un contract pentru conversia unei instalatii care nu mai functioneaza de patru ani. Investitia in acest proiect este evaluata la 2,7 milioane de euro si va fi finantata integral printr-un credit furnizor.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul administratorului judiciar al combinatului, declara recent ca Oltchim ar putea iesi din insolventa, in cel mai fericit caz, la mijlocul anului viitor, dar ca deja este curtat de un fond de investitii britanic, pe langa care si-a aratat interesul si un consortiu romano-britanic.

Compania de stat din Ramnicu Valcea se afla in insolventa din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vanzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro. Statul a incercat in mai multe randuri privatizarea Oltchim, dar fara success. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu si-a exprimat interesul sa preia compania.

Oltchim este una dintre cele mai mari societati petrochimice din Romania si din sud-estul Europei. Combinatul este detinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din actiuni, PCC SE cu 32,34% si de alti actionari, cu 12,85%.

Sursa foto: Agerpres Foto