Producatorul apei de izvor Calipso estimeaza ca in 2016 va vinde cu 50% mai mult, ca urmare a finalizarii unei investitii de 2 milioane de euro. Compania incearca sa castige clienti, avand discutii „avansate” pentru extinderea retelei de desfacere.

“In urma investitiei in extinderea capacitatilor de productie, investitie demarata la sfarsitul anului trecut, anticipam o crestere a vanzarilor cu peste 50%. In cea mai calduroasa luna a lui 2015 am vandut 16 milioane de litri, iar daca anul acesta conditiile meteo vor fi similare, vom putea livra in jur de 25 de milioane de litri de apa lunar”, a declarat, intr-un comunicat, Daciana Siderache, directorul general al Calipso.

Investitia de 2 milioane de euro a fost realizata la fabrica pe care compania o detine in localitatea Afumati, judetul Ilfov. Proiectul de extindere a capacitatii de imbuteliere finalizat in 2015 ridica valoarea totala a investitiilor in productie ale companiei la peste 12 milioane de euro.

Apa Calipso a fost infiintata in anul 1991 si are peste 140 de angajati. Compania a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de aproximativ 45,1 milioane de lei, cu 43% mai mare comparativ cu 31,5 milioane de lei in 2014.

“In acest moment, lucram cu majoritatea marilor lanturi de supermarketuri si hipermarketuri prezente in Romania, iar cu cele cu care nu lucram inca suntem in diferite faze de negociere. Practic, livram apa naturala de izvor in toata tara prin intermediul marilor conturi si al distribuitorilor regionali”, a adaugat Siderache.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, compania a avut in 2015 un profit net de peste 7 milioane de lei, de aproape zece ori mai mare fata de nivelul din 2014.

Alte firme de imbuteliere a apelor minerale naturale din Romania sunt Romaqua, Dorna Apemin, Perla Harghitei, European Drinks, Azuga Waters, Lipomin, Carpatina, Global Aqua Invest si Apemin Zizin.

Sursa foto: Apa Calipso

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri