Consiliul Concurentei a declansat o investigatie la compania Novartis Pharma Services Romania SRL, filiala din Romania a grupului farmaceutic elvetian Novartis, avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta prin implementarea unui proiect pilot de distributie directa catre anumite farmacii, in paralel cu distributia traditionala, in timp ce filiala din Ropmania a gigantului farmaceutic GSK este suspectata de autoritatea anti-monopol de o posibila incalcare a legii concurentei, scrie News.ro.

Consiliul Concurentei a realizat un raport in urma unei anchete sectoariale pe piata farmaceutica, raport publicat in consultare publica pe site-ul Consiliului Concurentei.

“In cadrul investigatiei a fost efectuata o inspectie inopinata la sediul Novartis Pharma Services Romania SRL, documentele ridicate fiind in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei”, se arat intr-un comunicat emis de autoritatea de concurenta.

Grupul elvetian Novartis ocupa locul al doilea in sectorul farmaceutic din Romania, cu vanzari de circa 140 de milioane de euro in 2015 si o cota de piata de 5,5%.

De asemenea, Consiliul Concurentei are in analiza posibila incalcare a legii concurentei de compania GSK Romania, filiala romaneasca a grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), pentru modul de implementare a unui sistem de distributie directa catre farmacii.

Citeste si:
Profi poate sa preia oficial cele 18 magazine ale Pram Maya
Profi poate sa preia oficial...

“Consiliul Concurentei considera domeniul farmaceutic ca fiind unul prioritar si va continua sa monitorizeze piata pentru a identifica eventuale disfunctionalitati care ar putea afecta mediul concurential sau pacientul“, a anuntat Consiliul Concurentei.

Sursa foto: Novartis.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In 2019, piata farma a inregistrat rate de crestere de peste 20%