Daniela Lulache, Nuclearelectrica: Mii de slujbe vor fi create in urma construirii reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda

Mii de locuri de munca si formarea unor noi generatii de specialisti, in urma construirii reactoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, care apreciaza ca proiectul va avea un rol major in asigurarea stabilitatii sistemului energetic si a sigurantei in furnizare pe termen lung.

“Aditional, va duce la o revigorare a industriei nucleare romanesti orizontale, participarea acesteia in proiect fiind estimata la 25-30% din valoarea lucrarilor de inginerie, componente si constructie, cu impact semnificativ asupra dezvoltarii economiei”, a spus Lulache, care va oferi mai multe detalii pe 7 iunie, la conferinta ”In the News. Energy”, organizata de catre agentia de presa News.ro.

Sansa tinerilor absolventi sa dezvolte o cariera in tara

In plus, dezvoltarea proiectului va forma noi generatii de specialisti, permitand tinerilor absolventi sa dezvolte o cariera in tara, intr-un domeniu de varf.

“Sper ca importanta strategica a realizarii Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda sa fie suficient de motivanta pentru redresarea si dezvoltarea unor companii strategice din domeniul nuclear in asa fel incat sa mentinem scopul initial: acela de a contribui in mod real si sustinut la dezvoltarea sectorului nuclear. O industrie puternica are la baza companii puternice si oameni care stiu ce inseamna si cum se face acest lucru”, a mentionat Lulache.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a analizat si aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, raportul Ministrului Energiei privind stadiul si evolutia proectului de constructie a doua noi reactoare la centrala nucleara de la Cernavoda, a anuntat presedintele Klaus Iohannis, afirmand ca acesta este o investitie prioritara, care va duce la cresterea ponderii energiei nucleare in productia totala de energie la cel putin 30%.

Proiectul este negociat in prezent cu o companie chineza, China General Nuclear Power Corporation.

Citeste si:
Nuclearelectrica primește bani pentru a identifica amplasamente...
USTDA acordă Nuclearelectrica...

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri