Elcen, producatorul de energie electrica si termica, a anuntat ca sisteaza lucrarile de reparatii si renunta la reviziile planificate ale termoficarii din Bucuresti Sud, masura care va pune la dispozitia RADET conductele magistralei din sud pentru a tranzita energia termica propusa in CTE Progresu, astfel incat bucurestenii din cartierul Colentina sa poata beneficia de apa calda, conform News.ro

Locuitorii din mai multe zone ale Capitalei s-au plans ca au ramas in ultimele zile fara apa calda, in timp ce doua dintre cele patru centrale ale ELCEN erau oprite. Calendarul initial al lucrarilor, comunicat de Elcen in luna februarie, prevedea ca CET Sud ar fi trebuit sa intre in revizie intre 6 si 26 iunie.

"Elcen sisteaza lucrarile de reparatii si renunta la restul reviziilor planificate ale termoficarii din Bucuresti Sud incepand de miercuri, 15 iunie. In acest mod, conductele magistralei din Sud vor fi puse la dispozitia Regiei pentru a tranzita energia termica produsa in CTE Progresu, astfel incat locuitorii din cartierul Colentina, sectorul 2 sa poata beneficia de apa calda, in conditii normale, in cel mai scurt timp", a anuntat Elcen.

Insa Elcen nu a raspuns faborabil solicitarii RADET de a porni CET Grozavesti pana la finalizarea lucrarilor de revizie la CET Sud.

In prezent, ELCEN are pornite centralele CET Vest si CET Progresul, CET Sud fiind in revizie, iar CET Grozavesti fiind in rezerva. Reprezentantii companiei au precizat faptul ca responsabilitatea legata de starea retelei de distributie cade in sarcina RADET.

Saptamana trecuta, Elcen a reactionat dur la acuzatiile RADET, regie detinuta de Primaria Generala a Capitalei, sustinand ca locuitorii din zonele Colentina si Pantelimon nu au apa calda pentru ca RADET a inchis voluntar 75 de puncte termice din sectorul 2, versiune care contrazice varianta prezentata de regia bucuresteana.

Elcen are de recuperat de la RADET 3,6 miliarde de lei, reprezentand datorii istorice acumulate in ultimii ani. La randul lui, producatorul de energie electrica si termica controlat de Ministerul Energiei are datorii catre furnizorii de gaze de circa 550 milioane de lei, dintre care 330 milioane lei catre Romgaz.

Elcen a reusit sa puna proprire pe conturile RADET in martie 2016, pentru a recupera o parte din datorii.

Sursa foto: Ase / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ministru: PMB ar trebui sa se ocupe de termoficare, nu de panselute
Setari Cookie-uri