Constructia la Magistrala 6 de metrou pe directia 1 Mai - Aeroportul Otopeni, cu un traseu de 14,2 kilometri si 12 statii, care va costa 5,9 miliarde lei (circa 1,3 mld. euro), este estimata sa inceapa anul viitor, fiind unul dintre cele mai avansate proiecte din punct de vedere al pregatirii documentatiei necesare din Programul Operational Infrastructura Mare 2016-2030, a anuntat vineri Metrorex.

In cursul acestui an, trebuie aprobati indicatorii tehnico-economici ai proiectului, prin hotarare de Guvern, urmati de Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov, scrie News.ro.

Ulterior, trebuie demarata si depusa aplicatia pentru finantarea din fonduri externe nerambursabile, precum si pasii pentru licitatia aferenta lucrarilor de structura.

Magistrala 6 va porni de la statia 1 Mai, care exista deja, urmand Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, cu statie finala la Aeroportul Otopeni.

Pentru pregatirea si implementarea proiectului, Ministerul Finantelor a semnat un acord de imprumut in martie 2010 cu Agentia Japoneza de Cooperare Internationala (JICA), in valoare de 41,87 miliarde Yeni (circa 1,72 miliarde lei), pentru finantarea serviciilor de consultanta, a fazei de proiectare, supervizare lucrari si in proportie de o treime a valorii lucrarilor pentru executia structurii de rezistenta.

Citeste si:
Cate investitii din cele planificate de Metrorex in 2019 se intampla?
Cate investitii din cele...

Proiectul este inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov ( PMUD) 2016-2030, documentatia proiectului aflandu-se pe circuitul procedurii de aprobare prin Hotarare de Guvern.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noi autorizatii pentru calea ferata Gara de Nord-Otopeni