Complexul Energetic Hunedoara a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Hunedoara a dispus deschiderea procedurii in acest sens, administratorul judiciar provizoriu fiind desemnata Casa de Insolventa GMC. Decizia instantei nu este definitva, dar este executorie.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman, a declarat, joi, corespondentului News.ro ca instnata a deschis procedura de insolventa a Complexului Energetic Hunedoara, conform NEws.ro

”S-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei admitandu-se cererea formulata de catre debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara. S-a desemnat, in calitate de administrator judiciar provizoriu, Casa de Insolventa GMC. In prezenta cauza au fost prezentate cereri de deschidere a procedurii insolventei fata de debitoare de catre urmatorii creditori, sunt foarte multi, nu are rost sa ii amintesc acum", a declarat Ildiko Glaman.

Sursa citata a precizat ca a fost respinsa cererea de interventie in interes propriu formulata de Sindicatul "Noroc Bun" fata de cererea "debitoarei CEH de deschidere a procedurii insolventei" si ca, totodata, s-a luat act de judecata unor cereri de deschidere a procedurii insolventei.

Decizia Tribunalului Hunedoara nu este definitiva

”Decizia este atacabila cu apel in sapte zile de la publicarea in Buletinul procedurilor de insolventa, dar este executorie”, a mai spus Glaman.

In cazul in care decizia Tribunalului Hunedoara va fi atacata cu apel, acesta se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. Curtea de Apel Alba Iulia a decis, in 19 mai, anularea intrarii in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara pe motiv ca judecatorul sindic nu a verificat daca intrarea in insolventa ar respecta procedura impusa de Legea minelor, se arata in motivarea instantei.

Complexul Energetic Hunedoara, aflat in insolventa din ianuarie 2016, avea datorii acceptate de catre administratorul judiciar de peste 1,3 miliarde de lei, din care 477 milioane lei sunt catre bugetele statului, potrivit ultimelor date disponibile.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a prezentat recent concluziile unui comitet pentru minerit, care arata ca la CEH este nevoie de doua grupuri energetice, Paroseni si Deva, si de doua mine viabile, Livezeni si Vulcani, in timp ce minele Lonea si Lupeni sunt considerate fara viitor si vor fi inchise.

Ministerul este favorabil crearii unei noi companii care sa preia activele viabile ale CEH, dar nu si datoriile, si a solicitat Ministerului Finantelor, principalul creditor al societatii, sa aiba incredere in planurile ministerului, in conditiile in care, in caz contrar, risca sa recupereze mult mai putin din creantele detinute.

Sursa foto: TTstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri