SC Astra Vagoane Calatori SA din Arad a semnat un memorandum cu cel mai mare producator de material rulant din Elvetia, \"Stadler AG\", privind colaborarea pe viitor in acest sector de activitate
Potrivit celor declarate marti de Vasile Blidar, presedintele Consiliului de Administratie al SC Astra Vagoane Calatori, "Stadler AG" realizeaza vagoane, metrouri si tramvaie. "De curand, ne-am intors de la cel mai mare targ de material rulant organizat la Berlin, unde am purtat discutii cu mai multi potentiali parteneri de afaceri. Cel mai important dintre acestia este firma elvetiana Stadler care, anual, are o cifra de afaceri, numai pentru material rulant, de un miliard de euro", a precizat Valer Blidar, citat de NewsIn.

Elvetienii de la "Stadler AG" sunt interesati de o colaborare concreta cu societatea aradeana, partile semnand in Germania un memorandum in care si-au consemnat intentiile de a colabora. Vasile Blidar a spus ca "Astra Vagoane Calatori" incearca astfel sa intre pe piata Europei de Vest si sa faciliteze firmei din Elvetia accesul pe piata romaneasca.

Conducerea SC Astra Vagoane Calatori a anuntat intentia, la mijlocul lunii septembrie, de a participa la licitatia organizata de SNCFR pentru fabricarea de trenuri electrice. Compania aradeana "Astra Vagoane Calatori" si-a dublat, anul trecut, cifra de afaceri fata de anul anterior, in conditiile cresterii livrarilor de vagoane noi si modernizate.

Conducerea fabricii aradene estimeaza ca trendul ascendent va continua si in acest an, cifra de afaceri previzionata pentru 2006 fiind de 34,3 milioane euro. Societatea continua contractele de livrare de vagoane noi si modernizate si de automotoare de tip Sageata Albastra, impreuna cu firma "Siemens" din Germania, precum si de intretinere periodica a vagoanelor de calatori pentru CFR Calatori. Societatea deruleaza si contracte de export ale vagoanelor de calatori in Egipt si Iran.

Compania aradeana "Astra Vagoane Calatori" a fost fondata in anul 1891 sub denumirea de Fabrica de Vagoane si Motoare"John Weitzer" si este cel mai mare producator de material rulant din Romania. Principalul obiect de activitate alsocietatii il constituie proiectarea, producerea si comercializarea de material rulant, ce consta in special din vagoane de marfa,vagoane de metrou, utilaje specifice transportului, componente si piese de schimb.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri