Retailerul francez Carrefour va ajunge la un numar de aproape 15.000 de salariati in Romania odata cu preluarea magazinelor Billa. Directorul executiv al Carrefour, Jean Baptiste Dernoncourt, spune ca va incerca sa ii pastreze pe toti.

"In aceasta noua organizatie vor fi 14.700 de persoane. Si vor fi 14.700 de locuri de munca. Vom face tot ce ne sta in putinta sa propunem un loc de munca fiecareia dintre cele 14.700 de persoane", a declarat Dernocourt, intr-un comunicat.

Romania le-a adus anul trecut francezilor de la Carrefour afaceri de 6,18 mld. lei (circa 1,4 mld. euro), in crestere cu 13,4% fata de 2014. Mai mult, profitul a urcat si el cu 9,6% la 127,7 mil. lei (28,7 mil. euro).

Seful Carrefour a adaugat ca in primele trei luni de la perfectarea tranzactiei nu vor exista schimbari in modul de lucru actual.

Desi Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia, a dispus ca retailerul francez sa renunte la trei magazine, intrucat realizarea acestei concentrari economice poate conduce la intarirea pozitiei Carrefour pe piata de retail din Braila peste un plafon de cota de piata de referinta.

Citeste si:
Peste 5.000 de locuri de munca disponibile pentru bucuresteni
Peste 5.000 de locuri de...

Magazinele nu vor fi inchise, ci vor fi vandute. Carrefour va avea dreptul sa opereze magazinele Billa Romania sub sigla Billa doar pentru 18 luni de la data incheierii tranzactiei. Pana la finalul acestei perioade, toate magazinele Billa vor functiona sub sigla Market.

Reteaua de magazine Billa, controlata de germanii Rewe, numara 86 de unitati la nivel national. Billa detinea in Bucuresti 16 magazine, in zonele Berceni, Titan – Nicolae Grigorescu, Drumul Taberei, Romana-Dorobanti si Floreasca – Barbu Vacarescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Meli Melo Paris a deschis trei magazine noi