Retailerul francez Carrefour va ajunge la un numar de aproape 15.000 de salariati in Romania odata cu preluarea magazinelor Billa. Directorul executiv al Carrefour, Jean Baptiste Dernoncourt, spune ca va incerca sa ii pastreze pe toti.

"In aceasta noua organizatie vor fi 14.700 de persoane. Si vor fi 14.700 de locuri de munca. Vom face tot ce ne sta in putinta sa propunem un loc de munca fiecareia dintre cele 14.700 de persoane", a declarat Dernocourt, intr-un comunicat.

Romania le-a adus anul trecut francezilor de la Carrefour afaceri de 6,18 mld. lei (circa 1,4 mld. euro), in crestere cu 13,4% fata de 2014. Mai mult, profitul a urcat si el cu 9,6% la 127,7 mil. lei (28,7 mil. euro).

Seful Carrefour a adaugat ca in primele trei luni de la perfectarea tranzactiei nu vor exista schimbari in modul de lucru actual.

Desi Consiliul Concurentei a aprobat tranzactia, a dispus ca retailerul francez sa renunte la trei magazine, intrucat realizarea acestei concentrari economice poate conduce la intarirea pozitiei Carrefour pe piata de retail din Braila peste un plafon de cota de piata de referinta.

Magazinele nu vor fi inchise, ci vor fi vandute. Carrefour va avea dreptul sa opereze magazinele Billa Romania sub sigla Billa doar pentru 18 luni de la data incheierii tranzactiei. Pana la finalul acestei perioade, toate magazinele Billa vor functiona sub sigla Market.

Reteaua de magazine Billa, controlata de germanii Rewe, numara 86 de unitati la nivel national. Billa detinea in Bucuresti 16 magazine, in zonele Berceni, Titan – Nicolae Grigorescu, Drumul Taberei, Romana-Dorobanti si Floreasca – Barbu Vacarescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri