Reprezentatii statului roman in Adunarile Generale ale Actionarilor ale companiilor la care statul detine, direct sau indirect, o participatie majoritara, nu vor mai fi retribuiti, iar prezenta lor in AGA fiind considerata sarcina de serviciu, conforn unui memorandum adoptat de Guvern, conform News.ro

Memorandumul este doar o decizie de principiu a Guvernului, decizia urmand sa fie formalizata in luna septembrie, urmand ca Ministerul de Finante si Ministerul Economiei sa elaboreze actul normativ prin care va fi implementat memorandumul adoptat.

”Decizia a fost luata in vederea uniformizarii practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect in subordinea statului, dupa ce, in februarie 2016, prin Ordinul Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit ca mandatul acordat reprezentantilor M.E.C.R.M.A. in AGA ale societatilor aflate in coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit”, informeaza Guvernul.

Potrivit legislatiei in vigoare, operatorii economici nu pot acorda membrilor adunarilor generale ale actionarilor remuneratii mai mari de 25% din indemnizatia fixa lunara a directorilor generali/directorilor, pe sedinta, si pentru mai mult de o sedinta intr-o luna.

In 29 iunie, Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC) a publicat numele reprezentantilor statului in entitatile publice, precum companii nationale, societati nationale, agentii nationale, administratii nationale, regii autonome, afisand si cuantumul indemnizatiilor acestora. Lista cuprinde peste 800 de nume, iar sumele variaza intre 35 de lei si 137.000 de lei pe luna. Data ultimei actualizari a bazei de date este 15 iunie 2016, urmand ca, periodic, MCPDC sa actualizeze informatiile.

Cine se afla pe primele locuri in topul celor mai mari indemnizatii

Fondul Roman de Contragarantare si Fondul National de Garantare a Creditelor se afla pe primele locuri in topul societatilor de stat cu cele mai mari indemnizatii platite in consiliile de administratie, exceptand bancile de stat CEC si Eximbank, cu indemnizatii de 10.000 de lei brut pe luna.

Consiliul de Administratie al Fondului Roman de Contragarantare:

-5 membri care primesc cate 10.000 de lei brut pe luna

-presedintele Fondului, Ioan Hidegcuti, primeste 15.000 de lei pe luna

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM)

- 7 membri ai Consiliului de Administratie care primeste 10.000 de lei brut pe luna

- directorul Fondului, Nicolae Oltenescu, primeste 42.000 de lei brut lunar

Societatea Energetica Electrica SA:

- 7 membri ai Consiliului de Administratie primesc lunar 3.000 de euro, la care se adauga 1.200 sau 1000 de euro pentru participarea la sedinta sau ca membru de comitet

Tarom

-- 4 membri in Consiliul de Administrati, platiti cu 5.259 de lei pe luna

Societatea Telecomunicatii CFR SA:

- 5 membri ai Consiliului de Administratie primesc cate 4.358 de lei pe luna

Transgaz

- 5 membri in Consiliul de Administrati, platiti cu cate 4.037 de lei lunar

Transelectrica:

- 7 membri, platiti cu cate 3.900 de lei pe luna

Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune

- 5 membri ai Consiliului de Administratie, platiti pentru participare la sedinte cu cate 3.456 lei pe luna

Cuprumin Abrud

- 5 membri ai Consiliului de Administratie primesc 3.238 de lei lunar de la societatea de stat

Conversmin

- 5 membri ai Consiliului de Administratie, platiti cu cate 3.068 de lei pe luna

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri