„Colaborarea cu universitatile, prin programele dezvoltate pentru studenti si absolventi, reprezinta un pilon de baza al cresterii companiei. Aproximativ 7 milioane este suma investita in diferite proiecte in Iasi. Inginerii nostri sunt implicati in dezvoltarea tehnologiilor de varf din industria auto “, a declarat directorul locatiei Continental din Iasi, Marian Petrescu.

Centrul de cercetare si dezvoltare al Continental din Iasi cuprinde diviziile Chassis & Safety, Interior si Powertrain. Compania a investit peste 38 de milioane de euro in cei 10 ani de activitate in oras.

„Colegii din Iasi reusesc sa dezvolte proiecte complexe cum ar fi masini hibride si automated driving. Iar tocmai aceste proiecte recomanda compania ca un angajator progresist si atractiv. In acest an, Continental va creste cu aproximativ 1.000 de persoane in Romania. Investitiile, la nivel national, se ridica in acest an la aproximativ 160 de milioane de euro“, precizeaza directorul general al Continental Romania, Christian von Albrichsfeld.

Citeste si:

In perioada 1999-2015, Continental a investit 1,1 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania, unde compania detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi.

Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti. Cifra de afaceri cumulata a celor sapte companii ce alcatuiesc grupul Continental in Romania a urcat anul trecut cu 14% fata de anul anterior, la 2,3 miliarde de euro.

La nivel mondial, concernul a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri preliminara de 39,2 miliarde de euro si are in prezent peste 208.000 de angajati, in 55 de tari.