Electrica Oltenia SA va investi, anul viitor, peste 58 de milioane de euro pentru modernizarea retelei de distributie, eficientizarea ei, precum si in lucrari de protectia mediului in instalatiile electrice, potrivit directorului general al companiei, Gabriel Negrila.

"Anul acesta am programat investitii de 52 de milioane de euro, din care am cheltuit pana acum aproximativ 60%. La anul vom suplimenta aceasta suma cu inca 6 milioane de euro", a declarat Negrila pentru NewsIn. Modernizarile au constat in extinderi si electrificari ale retelelor electrice de joasa tensiune, modernizarea bransamentelor, a retelelor de tensiune medie si modenizarea sistemului informatic.

Directorul general al Electrica SA a precizat ca profitul aferent anului 2006 se va situa aproximativ la acelasi nivel cu cel obtinut in anul precedent, in pofida programului masiv de investitii. Cifra de afaceri a companiei a fost anul trecut de 1,29 miliarde de lei noi (359 milioane de euro), iar profitul a fost de 69 de milioane de lei noi (19,2 milioane de euro). in anul 2004, compania inregistra pierderi de 131,6 milioane de lei noi (32,46 milioane de euro).

Electrica Oltenia a obtinut in primul trimestru al acestui an venituri de 103,4 milioane de euro. Compania energetica a fost cumparata de grupul ceh CEZ si are 2.970 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri