Aproape ca nu a trecut saptamana, de la inceputul acestui an, in care marile retele de retail alimentar sa nu anunte deschiderea unui nou magazin. Profi, de exemplu, a deschis trei magazine, numai saptamana aceasta, si a ajuns la o retea de 416 unitati.

Reteaua Profi numara, de saptamana aceasta, 416 de unitati, odata cu inaugurarea a inca trei magazine la Galati, Targoviste si Alba Iulia, potrivit News.ro.

Magazinele inaugurate la Galati si Alba Iulia functioneaza in format City, si ocupa o supratasa de 357 metri patrati, respectiv 406 metri patrati. Noul magazin din Targoviste are formatul Standard, iar unitatea are o suprafata de peste 631 metri patrati.

Profi opereaza trei tipuri de magazine: Standard - cu suprafete mari si gama larga de produse, City - cu suprafete mai mici si cu o gama mai restransa de produse si Loco - destinat localitatilor rurale.

Retailerul Profi, care este detinut de fondul de investitii Enterprise Investors, a incheiat 2015 cu venituri de peste 565 milioane de euro (2,54 miliarde lei), cu 40% mai mari decat in 2014, si un profit net aproape dublu fata de valoarea din anul anterior, de 11,6 milioane de euro (52,5 milioane lei).

Citeste si:
CEO Farmec: Dupa 30 de ani de democratie, Romania este inca instabila
Mircea Turdean, CEO Farmec:...

Fondul polonez de investitii a anuntat recent ca analizeaza inclusiv sa vanda lantul de 401 supermarketuri Profi si a decis sa contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua ”conditiile de piata precum si scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei”

Reteaua Profi este prezenta in 199 de localitati din toate judetele si are peste 9.500 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Programul magazinelor Profi de sarbatori