Compania elvetiana Repower se retrage din Romania si isi vinde operatiunile locale catre o alta firma din Elvetia, respectiv MET Group. De altfel, Repower a anuntat inca din decembrie 2015 ca isi „realiniaza”modelul de afaceri si isi va concentra activitatea pe piatele energetice din Elvetia, Germania si Italia.

"Partile contractuale au stabilit de comun acord sa nu dezvaluie pretul de vanzare-cumparare", potrivit unui comunicat de presa al Repower.

Compania, care are in prezent 30 de angajati, a intrat pe piata romaneasca a comercializarii electricitatii in anul 2010, avand drept clienti o serie de intreprinderi mici si mijlocii. Transferul definitiv al Repower catre MET Group este preconizat sa se efectueze in septembrie 2016.

In Elvetia, Repower are activitati de generare, comercializare si distributie a energiei electrice, dar si operatiuni de distributie a gazelor naturale. MET Group este, de asemenea, prezent in Romania, si activeaza pe piata europeana gazelor naturale, a energiei electrice si petrolului.

Elvetienii de la Repower au intrat in Romania prin achizitia furnizorului local de energie Elcomex EN. In acel an, actionarii companiei considerau Romania a patra piata ca importanta, dupa Elvetia, Germania si Italia. In 2015 insa, Repower a anuntat ca a renuntat la investitii de 200 milioane de franci elvetieni in Romania in capacitati de productie de energie din surse regenerabile, din cauza modificarilor legislative nefavorabile si a diminuarii consumului.

Citeste si:
Cat cheltuie, in medie, un turist strain in Romania
Ce sume au lasat turistii...

In 2015, Repower avea clienti in Romania companii precum Nestle, Ford, McDonald’s, Mega Image, Ana Hotels, Howard Johnson, Forza Rossa, Carrefour, Tymbark, Elvila si Baneasa Shopping City.MET este prezenta in 10 tari prin intermediul subsidiarelor sale, desfasurandu-si activitatea pe 25 de piete de gaze naturale si 21 de centre de comercializare internationale.

MET Group si-a inceput activitatea in 2007 in Ungaria, unde vindea gaze naturale. De altfel, in 2014, compania elvetiana a cumparat o centrala electrica in Ungaria, moment ce a marcat intrarea companiei in sectorul producerii electricitatii. In 2013, MET Group a debutat in zona energiei electrice si a comercializarii petrolului.

Sursa foto: nito / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retrospectiva 2019: Principalele evenimente din retail & FMCG