Compania spaniola Mapsa va investi in urmatorii patru ani 17 milioane de euro in Ardeal intr-o uzina care va produce jante de aluminiu pentru marci de top din industria auto, a declarat pentru NewsIn, Adam Ambrus, directorul Nervia Consulting.

"Investitia totala este de 17 milioane de euro si se va derula intre 2007 si 2010. La anul va fi construita o hala de 12.500 metri patrati (...) Productia va incepe in februarie 2008 cu 130 de angajati", a spus directorul general al Nervia Consulting, Adam Ambrus.

El a adaugat ca saptamana aceasta reprezentantii companiei spaniole au vizitat orasele Campia Turzii, Dej, Turda si Zalau si vor alege pana la finele acestei luni o locatie unde-si vor pune planurile in practica.

in primul an uzina va avea o capacitate de productie de 130.000 de jante din aluminiu, iar la inceputul lui 2011 capacitatea va fi de patru ori mai mare (530.000 de jante).

Constructia halei e programata sa inceapa la jumatatea lunii martie a anului viitor, a spus directorul Nervia Consulting.

Mapsa e una din cele 210 companii ale grupului spaniol Mondragon Corporacion Cooperativa . Grupul cu sediul central in tara bascilor, are aproximativ 70.000 de angajati, iar vanzarile sale au depasit 10 milioane euro anul trecut.

Judetul Cluj a atras pana acum alte companii straine din domeniul pieselor auto. Astfel, germanii de la Eckerle produc componente electromecanice pentru automobile, spaniolii de la Caucho fac componente anti-vibratie pentru masini, iar spaniolii de la ACE produc componente electronice si cablaje pentru industria auto.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri