Reteaua de hypermarketuri Kaufland Romania, cea mai mare de pe piata, si cea de supermarketuri Lidl accepta incepand de luni plata cu tichete electronice de masa, care inlocuiesc rapid bonurile clasice de masa, potrivit unui comunicat transmis de Up Romania, liderul pietei de tichete de masa, scrie News.ro.

Dupa noile acorduri semnate, tichetele electronice de masa sunt acceptate in toate retelele de retail din Romania. Tichetele electronice de masa au fost introduse in Romania la inceputul anului 2015.

Tichetele de masa, electronice sau pe suport clasic, sunt oferite angajatilor de catre companii datorita unor facilitati fiscale ce includ scutirea de la plata contributiilor sociale si deductibilitate la plata impozitului pe profit, ceea ce reduce cu 40% costul pentru angajator. In prezent, valoarea unui tichet de masa este de 9,57 lei, adica putin peste 2 euro.

Retailerii sunt interesati sa accepte plata cu tichete in masura in care acestea sunt tot mai folosite in Romania si au o lichiditate buna. "Tichetele de masa electronice sunt un instrument de plata modern si nu putem decat sa incurajam utilizarea acestora. (...) In acest sens, plata cu ajutorul tichetelor de masa electronice este un instrument care contribuie la imbunatatirea experientei de shopping”, a declarat Valer Hancas, manager pentru corporate affairs si omunicare in cadrul Kaufland Romania.

In Romania, peste 50% din totalul tranzactiilor cu cardurile electronice de masa sunt de tipul contactless. Up Romania are o cota de piata de 25% si 150 de angajati, potrivit propriilor date. Majoritatea clientilor companiei sunt firme private din toate sectoarele de activitate, care au peste 50 de salariati.

Up Romania face parte din Grupul Up, al treilea emitent la nivel international pe piata tichetelor de servicii. Compania este prezenta de peste 14 ani in Romania, are peste 20.000 de clienti si 700.000 de beneficiari. Pe piata tichetelor de masa si a celor de tip cadou mai activeaza Edenred si Sodexo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri