Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Expert Petroleum SPV SARL Luxemburg a preluat Petrofac Solutions & Facilities Support SRL Romania. Expert Petroleum SPV SARL este membra a grupului international GMS Holdings, prezent in Romania prin Expert Petroleum SRL. Firma presteaza servicii anexe extractiei petrolului si gazelor naturale.

„Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia”, potrivit unui comunicat al institutiei.

Expert Petroleum din Targu Mures a avut de-a lungul timpului colaborari cu mai multe companii petroliere care actioveaza in Romania, printre care MOL sau OMV Petrom.

Petrofac Solutions & Facilities Support SRL, membra a grupului britanic Petrofac, este furnizor de servicii petroliere la pentru industria titeiului si gazelor naturale. In 2015, Petrofac isi evalua activele din Romania la 139 de milioane de euro.

Petrofac a avut, din 2010 pana in 2015, un contract cu OMV Petrom, pentru explorarea zacamintelor din zona Ticleni, judetul Gorj. Contractul prevedea ca Petrofac sa asigure expertiza si tehnologiile necesare, precum si resursele financiare si umane.

De cealalta parte, Petrom trebuia sa supervizeze operatiunile si sa plateasca pentru cantitatea de titei produsa, inclusiv un tarif crescut in functie de nivelul productiei suplimentare.

Petrofac a renuntat la acest acord, care a fost semnat initial pentru o perioada de 15 ani, dupa ce si-a revizuit planurile de dezvoltare. Compania avea, la nivelul anului 2014, peste 900 de salariati in Romania.

Cele mai recente date sunt din 2014, cand pierderile Petrofac in Romania au fost de patru ori mai mari decat cifra de afaceri, respectiv de 455 milioane de lei.

Compania a raportat o cifra de afaceri in 2015 de 112 milioane de lei si a treut pe profit, in valoare de 11,2 milioane de lei, dupa ce in 2014 avea pierderi. In 2015, Expet Petroleum avea aproape 470 de angajati.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri