Cisco Systems a anuntat ca numarul de posturi care va fi desfiintat este de 5.500, cu mult sub numarul de 14.000 anuntat de persoane apropiate situatiei, si atat compania cat si un reporter au negat ca ar fi raspandit o informatie falsa pentru a limita impactul masurii, relateaza MarketWatch.

Cisco va desfiinta pana la 14.000 de locuri de munca, declara site-ul de stiri CRN, cu cateva zile in urma, citand mai mutle surse apropiate companiei. Compania a declarat apoi ca va desfiinta aproximativ 5.500 de posturi, conform News.ro.

Imediat dupa prezentarea planului au aparut zvonuri ca Cisco a planuit difuzarea unui numar mult mai mare de posturi care ar urma sa fie restructurate, pentru a atenua efectul negativ al anuntului real.

”Prin scurgerea informatiei despre un numar mult mai mare de posturi, Cisco a putut sa reduca impactul anuntului”, potrivit unui analist al Forrester Research, Dan Bieler.

Cisco a negat insa in mod oficial implicarea in difuzarea unei informatii nereale, facand referire la legislatia care interzice acest lucru inaintea unui anunt oficial. Un reporter al CRN, Mark Haranas, a negat ca informatia ar fi provenit de la Cisco si a adaugat ca in articol a scris ca restructurarile vor avea loc in urmatoarele cateva saptamani, sugerand ca Cisco ar putea sa anunte si alte masuri.

Restructurarile au loc in cadrul strategiei de concentrare a activitatilor Cisco pe produse bazate pe software. Directorul general Chuck Robbins, care a preluat conducerea Cisco in iulie 2015, a lucrat la stimularea cresterii prin concentrarea ofertelor companiei pe produse in domeniul retelelor, securitatii si managementului bazate pe software, preferate tot mai mult de clienti pentru ca sunt mai ieftine si mai versatile. In luna aprilie, Cisco avea circa 73.100 de angajati. Cea mai recenta runda de concedieri a fost anuntata de Cisco in august 2014, cand au fost eliminate 6.000 de posturi.

Sursa foto: lasse Kristensen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri