Un incendiu a izbucnit, luni, la rafinaria Petromidia din Navodari apartinand grupului Rompetrol, fiind trimise cinci autospeciale de stingerea incendiilor si mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta.

Potrivit informatiilor de la ISU Constanta, in primele momente ale incendiului au intervenit pompierii de la firma privata care asigura prevenirea incendiilor pe platforma de la Petromidia. Potrivit Serviciului Judetean de Ambulanta, printr-un apel la 112 s-a anuntat ca patru persoane au fost ranite, suferind arsuri, potrivit News.ro.

Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro ca doua rezervoare de azot si o pompa de benzina au explodat, luni dupa-amiaza, la Rafinaria Petromidia, iar deflagratia a fost urmata de un incendiu puternic.

Mai multe ambulante s-au indreaptat spre rafinarie, imediat dupa aparitia incendiului. Autoritatile au declansat planul rosu de interventie, potrivit ISU Constanta. Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat ca doua rezervoare de azot si o pompa de benzina au explodat, luni dupa-amiaza, la Rafinaria Petromidia, iar deflagratia a fost urmata de un incendiu puternic.

In urma deflagratiei, patru persoane au fost ranite, iar la ora transmiterii acestei stiri acestea sunt transportate la UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta. Colonelul Daniel Popa, inspectorul-sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta a declarat pentru News.ro ca la Rafinaria Petromidia au fost trimise initial cinci autospeciale pentru stingerea incendiilor, dupa care numarul acestora a fost suplimentat cu inca doua.

ISU Constanta a declansat planul rosu de interventie. La ora transmiterii acestei stiri, pompierii intervin pentru stingerea incendiului, fumul gros putandu-se vedea de pe plajele din statiunea Mamaia si din Constanta.

”Avem echipe de interventie, a fost declansat planul rosu, patru persoane sunt ranite. Gravitatea lor inca nu o stim, interventia este in curs la momentul acesta. A fost o explozie la un rezervor sau doua rezervoare de azot care este urmata de un incendiu la tubulatura electrica”, a declarat pentru News.ro Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne.

Incendiul de la Rafinaria Petromidia a fost stins

Incendiul care a urmat exploziei produse la rafinaria Petromidia a fost stins, insa pompierii au ramas la fata locului pentru supravegherea zonei, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta. Purtatorul de cuvant al ISU Constanta, Anca Chirita, a declarat pentru News.ro ca la ora transmiterii acestei stiri incendiul fusese stins, informatia fiind confirmata de reprezentantii grupului KazMunayGas International (KMGI).

Reprezentantii KMGI mai spun ca primele informatii arata ca incendiul ar fi izbucnit la instalatia de hidrofinare benzina din cadrul rafinariei. O explozie s-a produs, luni seara, in jurul orei 18.00, la rafinaria Petromidia, deflagratia fiind urmata de un incendiu puternic. La fata locului au fost trimise cinci autospeciale de stingerea incendiilor si mai multe echipaje de salvatori de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta.

Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) de la Ministerul Afacerilor Interne au declarat pentru News.ro ca doua rezervoare de azot si o pompa de benzina au explodat la rafinaria Petromidia. In urma deflagratiei, patru persoane au fost ranite, iar la ora transmiterii acestei stiri acestea sunt transportate la UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta.

Vanzare cu probleme a rafinariei Petromidia

Grupul kazah KazMunayGas a convenit la sfarsitul lunii aprilie vanzarea unei participatii de 51% la KMG International, subsidiara care detine rafinaria Petromidia, catre compania privata chineza CEFC, pentru 680 de milioane de dolari.

Dupa doar cateva zile de la anuntarea acordului, DIICOT a nominalizat KMG ca parte intr-o investigatie de coruptie legata de privatizarea Petromidia la inceputul anilor 2000, iar activele acesteia au fost inghetate.

KazMunayGas a initiat proceduri legale impotriva Romaniei, dupa punerea sub sechestru a rafinariei Petromidia, masura care a intrerupt planul de vanzare a unei participatii de control catre compania chineza.

Grupul kazah a trimis guvernului Romaniei o notificare de disputa privind investitiile, primul pas intr-o procedura juridica ce poate conduce la arbitraj international, potrivit unei scrisori din partea avocatilor companiei, obtinuta de publicatie.

Disputa este ultimul obstacol din calea programului ambitios de privatizare al KazMunayGas, anuntat anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri