Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea are deja trei investitori seriosi care ar fi interesati sa achizitioneze cele noua pachete de active scoase la vanzare de autoritati, a declarat Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai companiei. Avocatul estimeaza ca pana la finalul anului, contractele ar putea fi parafate.

Investigatia demarata in cazul Oltchim a dus la suspendarea negocierilor cu potentialii investitori. Acestea ar putea fi reluate abia dupa verdictul Comisiei Europene, ca ar putea veni in intervalul 20-25 septembrie, conform News.ro.

„Nu putem dezvalui la acest moment care este numele acestor investitori. Le vom face publice la momentul potrivit. Eu sper ca pana la sfarsitul anului sa avem contractele deja semnate”, a spus Piperea, pentru News.ro.

Investitorii pot depune scrisori de interes pentru oricare sau pentru toate pachetele de active pana la 30 septembrie 2016.

„E momentul sa fie vandut, pentru ca am pus pe picioare combinatul, functioneaza, are profit, are EBITDA de aproape 5 milioane de euro, deci e pregatit de vanzare”, a considera Piperea.

Combinatul Oltchim, scos la vanzare oficial, pe bucati, prin noua pachete de active

„Aceasta metoda de vanzare a fost solicitata de partea de investitii. Cele noua pachete de active sunt ansabluri functionale care vor fi teoretic organizate ca centre de afaceri. Este o cerinta de la Uniunea Europeana. Este o solutie cu care au fost de acord si investitorii. Teoretic, pot fi 2, 7 sau 9 cumparatori”, a precizat Piperea.

Avocatul afirma ca negocierile cu investitorii sunt destul de avansate, dar a decis sa suspende toate negocierile privind privatizarea Oltchim, acestea urmand a fi reluate abia dupa ce concluzia investigatiei Comisiei va fi cunoscuta, undeva intre 20 si 25 septembrie.

„Selectia cumparatorului/cumparatorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selectie fiind estimat a se finaliza pana la sfarsitul anului 2016”, se arata intr-un anunt publicat marti seara de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Planul de reorganizare al Oltchim prevede vanzarea combinatului pentru cel putin 307 milioane euro. La inceputul lunii aprilie a acestui an, Comisia Europeana a anuntat ca a deschis o investigatie aprofundata pentru a verifica daca anularea datoriilor de catre statul roman si continuarea aprovizionarii Oltchim de catre companii de stat, in pofida deteriorarii situatiei financiare a combinatului, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, profit net de 18,5 milioane lei---

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (simbol bursier OLT) a realizat un profit net de 18,5 milioane lei (4,1 milioane euro) in primul semestru al acestui an si vanzari de 378,1 milioane lei (84 milioane euro), in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La 30 iunie 2016, Oltchim SA inregistra datorii totale in valoare de 1,35 miliarde lei. Combinatul are in prezent circa 2.000 de salariati.Oltchim este singurul producator din Romania de clor si polieter polioli si exporta aproximativ 70% din productie. Compania a intrat in insolventa in ianuarie 2013, dupa privatizarea esuata cu Dan Diaconescu din 2012. Statul, care detine 54,8% din actiunile companiei, a mai incercat privatizarea Oltchim, dar fara succes. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu si-a exprimat interesul sa preia compania.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri