Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere si Independente din Petrom (FSLIP), Liviu Luca, a mai spus ca nu stie de existenta vreunor negocieri intre OMV si MOL pentru vanzarea Petrom. "Nu cred ca sunt astfel de negocieri, de fapt nu stiu ca ar exista", a adaugat reprezentantul FSLIP. La randul sau, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat vineri agentiei NewsIn ca "afirmatia lui Gusa este o prostie".

"Pentru a vinde o companie procedura este mai complicata. Trebuie ca viitorul proprietar sa stie ce cumpara, trebuie sa-i oferi acces la datele tale, iar pentru asta, dat fiind ca el e un competitor al tau, trebuie sa ai acordul Consiliul de administratie, al actionarilor, pentru ca scoti din companie date confidentiale," a mai aratat ministrul. Potrivit lui Seres, Gusa a facut aceasta afirmatie doar ca sa dea presei un titlu de prima pagina, dar fara fundament real.

Contactati de NewsIn, reprezentantii companiilor MOL si OMV au negat si ei ca poarta negocieri pentru schimbarea proprietarului de la Petrom. "Nu negociem nici cu MOL si nici cu o alta companie vanzarea Petrom", au spus sursele citate. Liderul PIN Cozmin Gusa a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca din informatiile pe care le detine din "surse confidentiale", OMV pregateste vanzarea Petrom si poarta negocieri cu MOL, desi nu este exclus "sa negocieze cu mai multi".

Intrebat cum este posibila vanzarea in conditiile in care de la privatizare au trecut doar aproximativ doi ani, iar contractul interzice cedarea controlului mai devreme de cinci ani, Gusa a afirmat ca "orice contract de privatizare poate fi rediscutat cu autoritatile romane. "Traim in Romania si stim ca lucruri de genul asta se intampla", a conchis Gusa.