Industria textila din Romania a atins apogeul dezvoltarii sub regimul comunist, cand era unul dintre principalele motoare de crestere ale tarii. Desi in prezent este al doilea exportator, cu articole in valoare de 5 miliarde euro trimise in afara granitelor in 2015, in ultimii 25 de ani, ea a suferit un declin.

Acesta s-a tradus prin restrangerea marilor producatori romani si implicit a locurilor de munca oferite de acestea si prin disparitia unitatilor de materii prime. In schimb, un alt subsector al industriei usoare, productia de tip lohn, a profitat de aceasta criza si s-a dezvoltat, ajungand sa fie in prezent, principala cauza pentru care industria textila romaneasca supravietuieste.

Companiile internationale si marile branduri au profitat de conditiile avantajoase oferite de acest sistem si au inceput sa produca in tara noastra, pentru ca ulterior sa exporte in afara granitei, in prezent mai bine de 70% din productia totala manifestandu-se in lohn.

Citeste analiza completa pe Wall-Street PRO.

Sursa foto: Moreno Soppelsa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri