Transelectrica a primit 11 oferte de consultanta

Un numar de 11 firme romanesti si internationale au depus pana luni, cu o zi inainte de expirarea termenului, oferte de consultanta pentru restructurarea si viabilizarea sistemului energetic, a declarat pentru NewsIn, directorul general al Transelectrica, Stelian Gal.

Potrivit lui Gal, dupa expirarea termenului final de 10 octombrie, Transelectrica va studia toate ofertele si in termen de maximum o saptamana - zece zile va anunta castigatorul. Studiul va fi finantat integral de Transelectrica, transportatorul de electricitate aproband in Consiliul de Administratie alocarea unei sume maxime de 400.000 de euro pentru plata consultantului.

La inceputul lunii august, ministrul Economiei Codrut seres declara ca societatea de consultanta angajata de Transelectrica va lua in calcul tot ce s-a intamplat in sistemul energetic romanesc in ultimii 16 ani si va fixa niste directii de dezvoltare.

"Consultantul este necesar pentru ca nu s-a facut un astfel de studiu in Romania, nu avem nimic argumentat, profesionist, care sa ne spuna din 2007 incolo cum ar trebui sa se petreaca lucrurile in sistem in niste conditii de liberalizare si in conditiile Cartei Verzi a Uniunii Europene", a afirmat ministrul Economiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri