Actionarii Chimopar au aprobat un imprumut de 1,65 mil. euro de la Unicredit

Actionarii companiei Chimopar din Bucuresti au aprobat propunerea conducerii de ratificare a creditelor si facilitatilor bancare contractate de la Unicredit Romania, a anuntat, un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB)

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat ieri linia de capital circulant de la Unicredit, in valoare de doua milioane euro, contract ce a fost semnat in anul 2003, informeaza NewsIn. Cele doua credite destinate investitiilor, in valoare totala de 1,65 milioane euro, au fost semnate in anul 2004 si anul 2006. Pentru acestea compania va garanta cu ipoteci asupra unui teren cu o suprafata de 232.120,01 mp si cladirile aferente (hale industriale, depozite, birouri). Compania va gaja, fara deposedare, contul curent deschis la Unicredit Romania si echipamente, se mentioneaza in comunicatul trimis BVB.

Compania Chimopar a a inregistrat pierderi de 2,4 milioane lei, in primele sase luni ale anului 2006 la o cifra de afaceri de 13,73 milioane lei, cu 20,8% sub rezultatul de la 16,84 milioane lei realizat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportarilor financiare transmise de companie catre Bursa de Valori Bucuresti. Compania a incheiat anul 2005 cu o pierdere de 1,09 milioane lei si o cifra de afaceri de 34,07 milioane lei.

Potrivit raportului de bilant, Chimopar a incheiat primul trimestru al anului curent cu pierderi de aproape 2 milioane lei, mai mari de 9,2 ori decat aceiasi perioada a anului trecut, cauza principala a pierderii a fost volumul scazut al vanzarilor.

Actionarii producatorului de ingrasaminte chimice Chimopar au aprobat, in luna iulie, majorarea capitalului companiei cu 3,5 milioane lei, de la 16,8 milioane lei pana la 20,46 milioane lei, prin emiterea unui numar de 1,43 milioane de actiuni noi.

Actionarii Chimopar au mai decis, la sfarsitul lunii august, infiintarea a unei firme de afaceri imobiliare cu raspundere limitata. Chimopar, producator de ingrasaminte chimice, va detine 49% din capitalul social al firmei nou-infiintate, iar restul va fi detinut de Jafco Holding Romania.

Titlurile Chimopar se tranzactioneaza la BVB din data de 23 ianuarie 1998, la categoria a doua a bursei. Capitalizarea companiei este de 14,717 milioane lei, ultima tranzactie fiind efectuata la pretul de 2,18 lei pe titlu. Principalul actionar al companiei este societatea Jafco Holding Romania, care controleaza 68,41%, iar SIF Muntenia detine 17,52% din capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri