Titi Paraschiv (foto), Business Developement Manager in cadrul Siemens Romania , a declarat ca Primaria Bucuresti a refuzat colaborarea pentru realizarea unui proiect de smart city in Capitala, asa cum este cel de la Alba Iulia, care va fi gata in 2 luni si poate intra in faza de finantare.

Oficialul Siemens Romania a precizat in cadrul conferintei Smart Energy, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu CEZ Romania si Adrem, ca "nici conducerea de acum, nici cea dinainte nu au facut pasi" pentru realizarea acestui studiu privind transformarea Bucurestiului intr-un smart city.

Am incercat la Bucuresti si nu am reusit. Nu au dorit un asemenea proiect. La Alba Iulia am gasit disponibilitate pentru colaborare.

"Noi, pe banii nostri, realizam proiectul, studiul, si mai departe Primaria poate sa inceapa implementarea proiectului. Primaria Bucuresti a refuzat insa sa colaboreze pentru realizarea acestui studiu", a spus Paraschiv, punctand faptul ca autoritatea locala nu trebuie sa suporte niciun cost si tot ea este cea care decide modul in care se va realiza proiectul.

Municipiul Alba Iulia este inclus in proiectul pilot Alba Iulia Smart City 2018, anuntat de catre Ministerul Comunicatiilor si pentru Societate Informationala in aceasta primavara:

Daca doar te mandresti ca ai fost selectat TU, dintre atatea sute, sa fii Smart City, dar nu faci nimic in acest sens, ai toate sansele sa ramai cu mandria si hartia. Este obligatoriu sa gasim solutii concrete, care ar putea creste real si semnificativ calitatea vietii albaiulienilor, ca beneficiari ai tehnologiilor noului secol. Cercetarea va identifica zonele in care tehnologia va spori confortul vietii cetatenilor. Concluziile vor fi legate de trafic, de consumul de energie, de siguranta, de imbunatatirea sistemului sanitar sau posibilitatile de interactiune mai directa cu turistii care ne viziteaza. Sunt convins ca, in momentul aplicarii lor, toate aceste solutii vor ridica si mai mult Alba Iulia”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

La Alba Iulia, Siemens Romania a gasit disponibilitate pentru colaborare si, ca urmare, studiul este aproape gata, urmand faza de finantare si de realizare propriu-zisa a proiectului. In ceea ce priveste finantarea, Paraschiv mentioneaza ca odata ce proiectul este realizat de departamentul Urban Development din cadrul Siemens, localizat in Londra, autoritatea locala nu va avea probleme sa gaseasca finantare oriunde in lume. In luna august, oficialii Primariei Municipiului Alba Iulia, specialistii departamentului Urban Development din cadrul Siemens si reprezentantii Siemens SRL, au avut o prima intalnire cu privire la includerea orasului in aceasta cercetare, urmand ca in scurt timp sa fie identificate si cele trei domenii prioritare ce urmeaza a fi analizate.

Cercetarea va fi lansata in cadrul expozitiei Global Smart Cities Expo din Barcelona, in acest an. Alaturi de Alba Iulia, in studiul Siemens sunt incluse urmatoarele orase: Aberdeen (Marea Britanie), Bruxelles (Belgia), Istanbul (Turcia) si Londra (Marea Britanie).

Sursa foto: Udrescu Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri