Grupul ungar MOL, care detine in Romania o retea de distributie a carburantilor de peste 70 de unitati, la care se adauga circa 60 de benzinarii preluate de la Shell, este interesat sa dezvolte si activitati de productie in Romania, potrivit directorului executiv, Gyorgy Mosony. "In strategia grupului acordam multa atentie dezvoltarii partii de upstream (n.r. - explorare/exploatare perimetre petroliere)", a spus Mosony, aratand ca grupul ungar detine concesiuni in Kazahstan, Pakistan si Yemen.

Pe lista zonelor de interes ale MOL se numara, pe langa Africa de Nord si spatiul fostelor state sovietice, si eventualele oportunitati care ar putea aparea in acest sector in Romania. "Daca vor aparea ocazii, atat in zona de explorare, cat si in zona de exploatare, in sectorul de gaze, suntem interesati", a spus directorul executiv al grupului. In ceea ce priveste posibila participare a MOL in cadrul viitorului proces de privatizare a companiei nationale de gaze naturale Romgaz, Mosony a apreciat ca este prematur sa fie luat in discutie acest subiect.

El a amintit ca grupul analizeaza orice oportunitate care apare pe piata romaneasca, singurul domeniu care nu prezinta interes fiind cel al petrochimiei. Unitatile de productie din Ungaria si cele din Slovacia sunt considerate ca fiind suficiente pe acest segment. In perioada urmatoare, principalul obiectiv pe piata romaneasca va fi integrarea companiei Shell Romania si a statiilor detinute de aceasta, preluate de la grupul anglo-olandez Shell.

Tranzactia a fost perfectata in luna noiembrie a anului trecut, grupul ungar preluand prin acest acord activitatile Shell in domeniul distributiei de carburanti, lubrifiantilor si combustibililor pentru aviatie, dar nu si activitatile in domeniul gazului petrolier lichefiat, unde Shell este reprezentata prin societatea mixta formata cu Petrom, Shell Gas. Shell Romania isi va schimba in scurt timp denumirea in MOL Ro Comert, urmand ca timp de sase luni sa functioneze in paralel cu firma MOL Romania, dar sub aceeasi coordonare, a lui Karoly Robak, actualul director executiv al MOL Romania. In aceasta perioada, MOL Ro Comert va finaliza rebranding-ul benzinariilor Shell, operatiune estimata la 5,9 milioane de euro, si va realiza modernizarea acelor statii care nu se ridica la standardele grupului ungar. Costurile totale de integrare a lantului detinut de Shell au fost estimate de oficialii grupului la 12 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri