MedLife, unul dintre cele mai importante centre medicale private din Romania, a inregistrat in primele 9 luni ale anului 2006 o cifra de afaceri de 6,3 milioane de dolari, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Evolutia foarte buna a companiei MedLife din primele 9 luni ale acestui an se datoreaza, pe de o parte, cresterii numarului de clienti corporativi si, pe de alta parte, cresterii serviciilor de profilaxie. Astfel, in 2006 oamenii au devenit mai constienti de importanta monitorizarii atente a sanatatii si a detectarii in timp util a unor boli cronice sau ireversibile. in plus, MedLife a extins gama de specialitati oferite si a crescut gradul tehnologiei medicale de diagnostic si tratament” a declarat Mihai Marcu, director general al MedLife.

Crestere in segmentul companiilor private

MedLife estimeaza valoarea pietei serviciilor medicale, per total, la aproximativ 200 de milioane Euro, iar pe unul dintre cele mai importante segmente de piata, cel al serviciilor oferite clientilor corporati, MedLife detine 25% cota de piata in Bucuresti. in acest an, MedLife a inregistrat o crestere semnificativa in acest segment, avand mai mult de 75.000 de abonati din peste 900 de companii. Angajatii clientilor sai pot beneficia de consultatii si tratamente gratuite, asistenta medicala de urgenta, analize medicale, investigatii de imagistica, vaccinare anuala antigripala gratuita, etc.

In primele 9 luni din 2006, in laboratoarele MedLife s-a constatat cresterea ponderii analizelor foarte specializate (de exemplu: genetica, anatomie patologica si imunologie) in totalul testelor efectuate. Cele 3 laboratoare de analize proprii efectueaza zilnic peste 5.000 de teste din portofoliul de peste 450 de investigatii diferite in sectiile de chimie, hematologie, bacteriologie, genetica, imunologie, microbiologie si anatomie patologica.

MedLife este in curs de finalizare a celui mai mare spital privat din Romania, construit la Bucuresti: Memorial Hospital, care este realizat in premiera in conformitate cu cerintele obligatorii din Uniunea Europeana. in luna octombrie MedLife va incheia un parteneriat strategic care ii va permite sa se extinda rapid, prin investitii in spitale proprii in 5 orase importante din tara. incepand cu anul 2008 MedLife urmeaza sa fie listata la Bursa de Valori Bucuresti.

MedLife opereaza 15 clinici proprii in Bucuresti, centrul de referinta fiind Hyperclinica cu peste 3.600 mp si 40 de cabinete medicale. Personalul medical este format din 70 de medici specialisti permanenti si alti 40 de medici colaboratori. MedLife este prezenta cu cabinete medicale proprii in Ploiesti, Brasov, Constanta si Arad. in tara MedLife ofera clientilor sai aceleasi servicii medicale prin intermediul celor 123 de clinici medicale partenere din reteaua NetLife.