Antreprenoriatul social este o metoda prin care puteti aplica strategii comerciale pentru maximizarea bunastarii oamenilor, pentru imbunatatirea mediului sau pentru diverse cauze sociale. Strategiile aplicate se pot concentra pe maximizarea impactului social, in paralel cu o crestere a profitului, in cazul in care vreti sa imbinati o afacere de succes cu ideea de antreprenoriat social.

O activitate bazata pe antreprenoriatul social presupune un efort prin care se doreste cresterea calitatii vietii. Indiferent ca este profit sau non-profit, organizatiile sociale folosesc idei creative pentru a schimba vieti si pentru imbunatatirea calitatii mediului inconjurator. Acestea sunt, conform lifehack, 5 idei de antreprenoriat social:

1. Compreneurship

Compreneurship este o organizatie sociala care aduce laolalta studenti si persoane dezavantajate pentru a executa proiecte antreprenoriale. Intr-un proiect recent, studentii care studiau design, jurnalism si business au facut echipa cu persoanele fara adapost pentru a crea si distribui un ziar propriu. Concret, Compreneurship ajuta la valorificarea proiectelor realizate de studenti si punerea in practica a acestora.

2. Voidstarter

Voidstarter este o afacere care transforma casele nelocuite din Dublin in centre temporare prin intermediul carora oamenii isi pot dezvolta calitatile antreprenoriale si invata noi lucruri. Aceste locuinte pot fi utilizate pentru a oferi adapost persoanelor fara locuinta, antreprenorilor un loc de unde sa isi inceapa afacerea sau un centru in care cei fara un loc de munca sa dezvolte noi aptitudini.

3. Terracycle

Este o companie care isi doreste sa schimbe industria reciclarii, facand mult mai usoara reciclarea produselor precum periute de dinti, pungi sau sticle. Clientii pot lasa chiar ei deseurile direct la companie si pot castiga credite care pot fi transformate in bani sau pot fi donate catre organizatiile non-profit.

4. Biolite

Biolite este un start-up care foloseste tehnologie termoelectrica pentru a face sobele pe baza de lemne cat mai sigure. Surprinzator este faptul ca aceste mini-sobe pot fi folosite pentru a iti incarca telefonul. Biolite a lucrat cu Johnson &johnson, Hewlett Packard si Nike in ceea ce priveste eficienta energetica. Acest mini-sobe, compacte si ieftine fac gatitul mai usor nu numai pentru cei pasionati de camping care o pot lua cu ei intr-o drumetie ci si pentru familiile cu probleme financiare care locuiesc in tari din lumea a 3-a.

5. The Jamble

The Jamble ajuta la crearea de colaborari intre persoane dornice sa dezvolte proiecte sau sa isi puna in practica diferite idei. Comunitatea online este de folos celor ce au idei de startup-uri si au nevoie de colaboratori cu experienta care i-ar putea ajuta sa isi dezvolte ideile.

Din ce in ce mai multe organizatii si business-uri lupta pentru crearea unor conditii de viata decente pentru diferite comunitati din intreaga lume. Prin intermediul ideilor inovatoare, proiectelor ambitioase si cu ajutorul diferitelor companii sau structuri ale statului, persoanele aflate in situatii dificile ajung sa beneficieze de un ajutor esential. Fii si tu una dintre persoanele care se implica in dezvoltarea unui business care contribuie la dezvoltarea calitatii vietii in societate.

Sursa foto: Creativa Images

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri