Peste 90% dintre solicitarile primite de la persoanele fizice au fost pentru asigurari medicale pentru membrii familiei, potrivit unei statistici realizata de MediHelp Romania, parte a MediHelp International.

Principalele solicitari ale familiilor care incheie polite de asigurare medicala internationala reprezinta acoperirea costurilor de spitalizare, consultatii si investigatii in regim ambulatoriu, imagistica avansata, maternitatea si controlul anual medical preventiv.

In ceea ce priveste apetenta pentru a se trata la spitale si clinici din strainatate, clientii nostri aleg sa mearga in alta tara pentru situatii complexe, precum interventii chirurgicale deosebite, pentru situatii de cancer sau pentru maternitate - Zahal Levy, Presedinte MediHelp International

MediHelp Romania, parte a MediHelp International, a realizat recent o statistica a solicitarilor primite din partea persoanelor fizice, la nivel national. De la inceputul anului 2016, peste 90% dintre solicitarile primite de la persoanele fizice au fost pentru asigurari medicale pentru membrii familiei, iar majoritatea solicitarilor au fost primite de la femei cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani, majoritatea cu domiciliul in Bucuresti.

Tarile cele mai accesate sunt Austria, preferata pentru interventii chirurgicale complexe sau pentru diagnosticarea corecta a pacientului, Turcia, unde cele mai accesate sunt serviciile de tratament al cancerului sau Germania, tara aleasa in special de romanii stabiliti acolo.

Citeste si:
Mai multi cetateni au fost lasati sa se ,,instaleze" in curtea...
Mai multi cetateni au fost...

Sursa foto: Sursa foto: Garry L./ Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce trebuie sa stii ca sa-ti faci o asigurare de sanatate privata