Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis sa inceteze monitorizarea societatii ALRO Slatina, ca urmare a indeplinirii tuturor obligatiilor din contractul de privatizare, a informat un comunicat al institutiei, preluat de NewsIn.

In perioada de monitorizare postprivatizare, cumparatorii Marco Acquisitions Ltd. Marea Britanie, Marco International Inc. New York, S.C. CONEF S.A. si Marco Industries BV Olanda si-au indeplinit obligatiile contractuale. Printre aceste clauze s-au numarat realizarea unor investitii de portofoliu, de 16,6 milioane dolari, in societati din domeniul aluminiului, respectiv ALPROM Slatina si ALUM Tulcea, precum si investitii de 45 milioane dolari la ALRO. De asemenea, cumparatorii au respectat obligatiile din contractul colectiv de munca si contractele individuale de munca, au pastrat numarul 3.742 salariati pe durata de valabilitate a acordurilor sociale, pana la 15 august 2006.

Potrivit comunicatului, in urma indeplinirii obligatiilor cumparatorilor, AVAS a hotarat sa reduca perioada de derulare a obligatiilor prin incheierea unui act aditional la contract. Ulterior, AVAS va confirma realizarea tuturor obligatiilor asumate si va inceta monitorizarea postprivatizare a societatii ALRO Slatina.

ALRO Slatina, producator important de aluminiu, a fost privatizata in 2002 si a devenit parte a Marco Group, un conglomerat industrial si investitional international, concentrat pe pietele de electricitate, gaze naturale si aluminiu. ALRO este listata pe bursa de metale de la Londra si are o capitalizare de piata de peste 700 milioane de dolari.