Grupul Altex, lider al pietei de distributie de electrocasnice electronice si produse IT&C, dupa valoarea vanzarilor din 2005, a investit 300.000 de euro in cel de-al doilea Altex Megastore din Piatra Neamt, a informat un comunicat al companiei.
Noul magazin are o suprafata de 400 metri patrati si ofera o gama de peste 5.000 de produse. Pe langa gama traditionala de produse electrocasnice, electronice, noul Altex Megastore va oferi o varietate mai mare de produse IT&C pentru clientii aflati in cautarea produselor de top. "Expansiunea retelei este singura sansa de a ne dezvolta pe termen mediu si lung si de a ne mentine lideri de piata si in 2010," a declarat presedintele Altex, Dan Ostahie, citat de NewsIn.

Reteaua Altex Megastore cuprinde in prezent aproximativ 40 de magazine, iar suprafata totala a celor trei lanturi de magazine Altex, Altex Megastore si Media Galaxy detinute de grupul Altex insumeaza peste 60.000 de metri patrati.

Reteaua Media Galaxy numara 13 magazine, iar pana la sfarsitul anului, Altex va deschide inca un magazin Media Galaxy ,la Sibiu. Grupul Altex se afla in proces de restructurarea a retelelor de magazine cu scopul de a optimiza activitatea. Recent, sase magazine Altex au fost desfiintate in Baia Mare, Husi, Miercurea-Ciuc, Petrosani, Sighetu Marmatiei si Turda. Inchiderea unor magazine se inscrie in strategia Altex de optimizare a vanzarilor si implicit a profitabilitatii, prin renuntarea la centrele comerciale care nu aduc profit in paralel cu extinderea celor de suprafete mari precum Media Galaxy si Altex Megastore, care sunt profitabile, potrivit presedintelui Altex, Dan Ostahie.

Dezvoltarea magazinelor de mare suprafata este si obiectivul companiei Flamingo International care are ca strategie extinderea retelei Flanco World, concept similar magazinelor Media Galaxy. Flamingo are in prezent patru magazine Flanco World si si-a asigurat deja amplasamente pentru zece magazine noi Flanco World in 2007.

Altex a fost lider pe piata de profil in 2005 cu o cifra de afaceri de 274,3 milioane euro. Flamingo International a preluat lantul de electrocasnice Flanco la mijlocul anului trecut. Reteaua Flanco a avut vanzari de 92 de milioane de euro in 2005, iar reteaua Flamingo a raportat vanzari de 84 milioane de euro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri