Burnout, fenomen cunoscut si ca stres profesional cronic, este din ce in ce mai prezent in randul angajatilor din marile companii. Angajatii cu cea mai mare predispozitie spre burnout sunt cei aflati in ierarhia de top si in middle managementul organizatiilor.

Printre cauzele principale care duc la instalarea acestui fenomen sunt suprasolicitarea la locul de munca si dezechilibrul intre timpul dedicat serviciului si cel dedicat nevoilor personale, inclusiv sanatatii.

Statisticile Uniunii Europene arata ca stresul profesional afecteaza 1 din 3 angajati. Fenomenul Burnout este din ce in ce mai prezent si in randul angajatilor din companiile din Romania. Un studiu realizat recent de compania de audit si consultanta Ernst & Young arata ca 86% dintre romanii cu responsabilitati manageriale din Romania lucreaza ore suplimentare – aproape dublu fata de managerii din Germania (45%) sau Marea Britanie (34%).

„Datele noastre arata ca atunci cand au o problema de sanatate, angajatii cu functii de decizie in companii nu au timp sa investigheze care este cea mai buna optiune pentru ei sau membrii familiilor lor. In plus, prefera serviciile medicale «one stop shop», unde pot gasi rezolvarea problemelor de sanatate, cu minim de timp investit. Noi am lansat abonamentele medicale personal health assistant, un serviciu care faciliteaza accesul rapid al abonatilor la medici si intermediaza relatia acestora cu asiguratorul de sanatate”, a mentionat Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.

In prezent, peste 15 companii din Romania beneficiaza de abonamentele personal health assistant, iar un procent de aproximativ 10% dintre abonati au beneficiat de un tratament in strainatate. „ Estimam ca in urmatorii trei ani, numarul abonamentelor va creste, la fel si ponderea acestui serviciu in cifra de afaceri Intermedicas, de la 10%, cat este in prezent, la 25%”, a adaugat Ana-Maria Marian.

Sursa foto: Intermedicas

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri