Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Mircea Toader, a solicitat Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) o copie a contractului de vanzare-cumparare a combinatului siderurgic SIDEX Galati, pentru ca doreste sa-l arate galatenilor.
Am cerut, in scris, Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului o copie a contractului de privatizare a combinatului galatean. Daca cererea imi va fi aprobata, voi face public ceea ce se poate face public, adica prevederile care nu sunt afectate de clauze de confidentialitate, a declarat Mircea Toader, citat de NewsIn. El a promis ca va face eforturi pentru a obtine acest document inca de anul trecut, la scurta vreme dupa numirea sa in functia de secretar de stat.

Combinatul Siderurgic SIDEX Galati a fost privatizat in 2001, pachetul majoritar de 702.732.576 actiuni fiind preluat de compania LNM Holdings NV apartinand omului de afaceri britanic de origine indiana Lakshmi Mittal la pretul de 70.273.257,60 USD, adica 0,10 USD pe actiune. Pe langa complexul siderurgic, LNM Holdings NV (acum Mittal Streel) a mai primit de la statul roman importante facilitati constand in stergerea datoriilor si scutirea de plata unor taxe si impozite, Priza Dunare principala sursa de apa a municipiului Galati, bazele de agrement din zona statiei de captare a apei, pompele de la Priza Siret, atelierul-scoala din incinta Grupului scolar Metalurgic, un bloc in care locuiesc indienii din combinat impreuna cu familiile acestora, Baza Sportiva Siderurgistul, caminele cu circa 1.300 de camere in care locuiesc numai salariatii combinatului si care sunt acum vandute acestora la un pret supraevaluat, precum si fundatiile a ceea ce trebuia sa devina alte locuinte pentru cocsari. Patronatul a renuntat insa la constructia acestora, preferand sa le vanda companiei de constructii Vega 93.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri