Carbid Fox Tarnaveni va ramane in administrare speciala dupa ce Tribunalul Comercial Mures a decis, pe 12 octombrie, ca nu se impune ridicarea dreptului de administrare, a informat un comunicat al companiei trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Judecatorul sindic a decis ca noul administrator judiciar al Carbid Fox, compania General Mir Consul, trebuie sa depuna planul de reorganizare a societatii pana la sfarsitul lunii octombrie 2006. Noul termen pentru continuarea procedurii de reorganizare a fost stabilit pe 16 noiembrie 2006, potrivit comunicatului trimis catre BVB.

Tribunalul Comercial Mures a decis va reanaliza, pe 19 octombrie, Raportul privind cauzele intrarii societatii Carbid Fox in stare de insolventa, dupa ce noul administrator judiciar a cerut prelungirea termenului cu o saptamana din cauza volumului prea mare de documente care trebuie analizate dupa definitivarea tabloului creditorilor, informeaza NewsIn. Initial, administratorul judiciar al Carbid Fox trebuia sa prezinte un raport in care sa explice motivele pentru care societatea ajuns in stare de insolventa pana la data de 12 octombrie 2006. Actionarii companiei Carbid Fox, aflata in incapacitate de plata, au aprobat, la inceputul lunii septembrie planul de reorganizare de trei ani propus de conducerea societatii, care presupune reducerea personalului si recuperarea a 60% din creante.

Proiectul de reorganizare este prevazut pentru o perioada de trei ani, timp in care compania va lua masuri manageriale, tehnico-organizatorice, dar si economice si financiare. Compania Carbid Fox Tarnaveni a inregistrat o pierdere de 6,16 milioane lei (1,74 milioane euro) pe primele sase luni ale anului 2006, la o cifra de afaceri de 20,81 milioane lei (5,88 milioane euro). In anul 2005, producatorul de carbid a inregistrat pierderi de 11,7 milioane lei (3,37 milioane euro), mai mari de 4,5 ori fata de 2004, cand compania a afisat pierderi de 2,56 milioane lei (980.000 euro). Veniturile Carbid Fox au scazut in 2005 cu 50% fata de 2004, cand au fost de 107 milioane lei (29,72 milioane euro).

Din ianuarie 2006 si pana la sfarsitul lui aprilie, Carbid Fox si-a inchis principala activitate de productie, obtinerea de carbid, intrucat Electrica Transilvania Sud a sistat furnizarea energiei electrice, din cauza restantelor la plata facturilor. Titlurile Carbid Fox Tarnaveni sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria a doua. Capitalul social al companiei este de 12,79 milioane lei. Principalul actionar este Asociatia Actionarilor, PAS, care controleaza 33,32% din capitalul social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri