Pentru studentii romani cu rezultate deosebite, propria motivatie pentru reusita si pregatirea in domeniu in cadrul universitatilor romanesti au devenit de mult insuficiente pentru a performa. In plus, tinerii cu potential au nevoie de acces la resurse moderne de informare si de invatare, in mare parte disponibile doar la nivel international. Drept urmare, numarul tinerilor care aleg sa se inscrie in programe de studiu in strainatate este in continua crestere.

Tinerii romani dornici de a excela pe plan academic nu se mai multumesc cu bursele de studiu sau cu alte forme de sprijin material acordate de la bugetul de stat. Tot mai multi se orienteaza spre programe de cercetare si dezvoltare care sa le faciliteze accesul la educatie internationala in universitati de prestigiu. Iar mediul privat de la noi, urmand modelul tarilor dezvoltate, a inteles ca trebuie sa sustina aceste valori in drumul lor spre performanta, prin proiecte de burse acordate in baza rezultatelor academice.

Ajutor financiar de la companii de top pentru studentii romani de exceptie care studiaza in strainatate

Astfel, la initiativa unor angajatori de top din Romania, in parteneriat cu Liga Studentilor Romani in Strainatate (LSRS), s-a dat startul in 2016 unor programe de sprijin financiar prin care se ofera burse de studiu tinerilor romani talentati cu rezultate excelente, care doresc sa-si aprofundeze cercetarea in universitati de prestigiu din spatiul germanofon. Studentii romani care produc performanta in astfel de medii universitare renumite vor primi sprijin financiar in anul universitar 2016-2017, pentru a-si continua studiul la nivel international, si vor deveni ambasadorii in strainatate ai companiei finantatoare.

”Apreciem efortul acestor tineri care cauta sa atinga excelenta in educatie, de aceea suntem decisi sa ii sprijinim. Programul s-a dovedit a fi o initiativa reusita si bine primita de tanara generatie. Am fost incantati sa cunoastem atat de multi tineri curajosi si dornici sa contribuie prin experientele lor la dezvoltarea societatii din Romania”, a declarat Raluca Alexandru, Coordonator Brand de Angajator, Kaufland Romania - prima companie care, in parteneriat cu LSRS, a demarat proiecte de burse de studiu pentru tinerii romani de exceptie.

Scopul acestor programe este de a incuraja reusitele si de a fi alaturi de tinerele valori in obtinerea excelentei academice la nivel international si, mai ales, de a-i determina, la revenirea in tara, sa aplice, in domeniul in care performeaza, toate cunostintele acumulate printr-o astfel de experienta. In plus, tinerii de exceptie au sansa sa se angajeze in cadrul companiilor finantatoare si sa se dezvolte pe plan profesional.
”Multumesc pentru sansa acordata, aceea de a ma sprijini financiar pentru a-mi putea trai în continuare visul pentru care am muncit de-a lungul anilor. Dorinta mea finala insa este sa ma intorc cu un bagaj consistent de cunostinte la revenirea in tara, atasata fiind de familie sii de valorile cu care am crescut si imi place sa cred ca voi reusi. Intoarcerea acasa nu mai reprezinta un moft, este aproape o datorie”, marturiseste Iulia Ciobanu, studenta in cadrul Universitatii din Viena si unul din cei sase castigatori ai burselor de studiu pe care Kaufland Romania le acorda tinerilor romani care studiaza in spatiul germanofon.

Sursa foto: Syda Productions, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri