Compania a transportat in total circa 600.000 de pasageri pe primul semestru, insa si-a propus sa transporte, conform planului de afaceri, 1,45 milioane de pasageri in 2006, 1,57 milioane de pasageri in 2007 si aproximativ 1,8 milioane de pasageri in 2008, cu o rata de crestere anuala de circa 9 - 10 la suta.

Profitul net al operatorului aerian, pentru primul semestru al lui 2006, va atinge, conform Tarom, cifra de 1 milion dolari, pentru intreg anul estimarile fiind de 2 milioane dolari.

Compania apreciaza o cifra de afaceri de 280 milioane de dolari pentru 2006. De asemenea, Tarom isi propune sa obtina un profit operational de 12 milioane de dolari in 2006, 11 milioane dolari in 2007 si noua milioane de dolari in 2008.

Curse externe catre noi destinatii

Printre planurile de viitor ale Tarom se numara si reluarea curselor catre unele destinatii externe. Vizate, in acest moment, sunt Lisabona, Amsterdam si cel mai probabil Valencia.

"Noi facem in acest moment o cercetare de marketing pentru a stabili destinatiile cu cel mai mare potential si avem in vedere Lisabona, Amsterdam si unele destinatii din Spania neacoperite, precum Valencia", a precizat directorul general al Tarom, Gabriel Dumitrescu.

De asemenea se mai urmareste si reluarea curselor catre foste destinatii ale Tarom, acum abandonate, precum New York , Beijing si Bangkok (Thailanda), deoarece si alte companii de peste Ocean vor sa organizeze curse in Romania. In prezent, destinatiile externe deservite de Tarom sunt: Viena, Paris, Larnaca, MŘnchen, Frankfurt, Roma, Milano, Budapesta, Londra, Atena, Salonic, Chisinau, Praga, Varsovia, Moscova, Istanbul, Amman, Beirut, Damasc, Tel Aviv, Cairo si Dubai.