International Financial Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, a preluat 20% din actiunile centrului medical privat Medlife, in urma unei tranzactii in valoare de cinci milioane de dolari, au anuntat cele doua institutii.
Parteneriatul de finantare dintre Medlife si IFC, semnat, prevede si acordarea unui imprumut de cinci milioane euro, pentru o perioada de 10 ani si cu un interval de gratie de de trei ani, in vederea imbunatatirii furnizarii de servicii medicale din Romania, se spune in comunicatul emis cu ocazia semnarii parteneriatului.

"Sprijinirea dezvoltarii infrastructurilor reprezinta una dintre prioritatile IFC", a declarat, luni, directorul IFC pentru Europa de Sud-Est si Asia Centrala, Shahbaz Mavaddat, citat in comunicat. "Unitatile sanitare necesita, in general, investitii mari de capital, iar construirea lor dureaza foarte mult. Prin furnizarea unor credite pe termen lung, IFC joaca un rol important in dezvoltarea acestui sector", a mai spus Mavaddat.

"Unul dintre principalele motive pentru care IFC se implica in sectoarele sociale, cum ar fi cel sanitar, este de a atenua la diminuarea poverii puse asupra sistemului sanitar public al tarii si de a stimula asigurarile private de sanatate", a declarat, luni, directorul IFC pentru Sanatate si Educatie, Guy Ellena, la conferinta de presa prilejuita de semnarea parteneriatului dintre IFC si Medlife. "Speram ca experienta mondiala considerabila a IFC in domeniul spitalicesc va putea fi valorificata de Medlife si sponsorii sai", a mai spus Guy Ellena.

"Finantarea IFC ne va ajuta sa eliminam deficitele de pe piata romaneasca in ceea ce priveste furnizarea serviciilor medicale", a declarat, cu aceeasi ocazie, directorul general al Medlife, Mihail Marcu.

Medlife urmeaza sa construiasca in urmatorii trei ani spitale si clinici private proprii cu 40-50 de paturi, in cinci orase din tara: Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj-Napoca. Valoarea totala a investitiei, in spitalele Memorial Hospital si hyperclinicile Medlife din tara, este de 25 milioane dolari, din care 14 milioane dolari reprezinta fonduri proprii ale Medlife, iar 11 milioane dolari, finantari primite in urma parteneriatului cu IFC.

Medlife este in curs de finalizare a celui mai mare spital privat din Romania, construit la Bucuresti: Memorial Hospital, realizat in conformitate cu cerintele obligatorii din Uniunea Europeana, se mai spune in comunicat. Pentru acest proiect, Medlife a semnat un contract de consultanta cu IFC, in noiembrie 2005.

Acordul semnat de Medlife si IFC va asigura, pe langa finantare, si consultanta in domeniul construirii de spitale si a gestionarii activitatii spitalicesti, se mai spune in comunicatul comun al Medlife si IFC. Potrivit acordului semnat, Medlife va implementa proceduri medicale si de siguranta la standarde internationale in toate spitalele Memorial Hospital si hyperclinicile Medlife.

Centrul medical privat MedLife va inainta o oferta publica initiala, pentru listarea la Bursa a companiei, in primul trimestru din 2008, iar compania se asteapta sa obtina, in urma acestei oferte, finantari de circa 20 milioane euro, potrivit directorului general al MedLife, Mihai Marcu.

"In prezent, suntem in discutii cu doua companii, pentru intermedierea ofertei publice initiale", a mai spus Mihai Marcu.

"Listarea la bursa a societatilor importante, inclusiv a celor din domeniul medical, este inevitabila. Jucatorii de pe piata, care nu vor dispune de o capitalizare sustinuta in urmatorii ani, vor iesi din piata. Avem convingerea ca, cel mai taziu la finalul anului 2008, piata se va consolida. Consideram ca, pe masura ce vor fi listate din ce in ce mai multe societati importante, va scadea si volatilitatea pietei bursiere locale, urmand exemplul Ungariei, Poloniei si Cehiei. O asemenea evolutie va duce inevitabil si la o crestere a lichiditatii BVB, in prezent de cinci-sase ori mai mica decat a tarilor central si est-europene, de curand integrate", a mai spus directorul general al MedLife.

Centrul medical privat MedLife a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, o cifra de afaceri de 6,3 milioane dolari, cu 51% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, a anuntat, marti, un comunicat al companiei.

"Evolutia foarte buna a companiei MedLife din primele noua luni ale acestui an se datoreaza, pe de o parte, cresterii numarului de clienti corporativi si, pe de alta parte, cresterii serviciilor de profilaxie", a declarat directorul general al MedLife, Mihai Marcu, citat in comunicat. "Astfel, in 2006, oamenii au devenit mai constienti de importanta monitorizarii atente a sanatatii si a detectarii in timp util a unor boli cronice sau ireversibile. in plus, MedLife a extins gama de specialitati oferite si a crescut gradul tehnologiei medicale de diagnostic si tratament", a mai spus Mihai Marcu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri