Plata cu cardul reprezinta un mod “civilizat, modern si comod” pentru consumatorii care doresc sa faca acest lucru, crede Teodor Birt, presedinte Asociatia Administratorilor de Piete din Romania, si care subliniaza ca, intr-o piata unde sunt 300-400 de tarabe, existenta unui POS la fiecare masa nu este momentan posibila.

“Trebuie sa tinem cont si de cei care vand in piata. Pentru a monta un POS intr-o piata trebuie sa ai o linie telefonica, sa ai Internet. Ori intr-o piata unde sunt 300-400 de tarabe nu vad POS-ul la fiecare masa. Plus ca nu stiu daca persoanele care vand la masa sunt in stare sa lucreze cu un POS. Nu stiu daca foarte curand se va intampla asta, insa cu siguranta ca in spatiile comerciale pe care le avem in piata cei care isi desfasoara activitatea mai organizata si au persoane care vor sa plateasca cu cardul ar fi absurd sa nu o faca riscand sa piarda clienti. Cei care sunt proprietari de alimentare sau de aprozare au astfel de POS-uri montate”, a explicat Teodor Birt, in emisiunea Profesionistii in Retail.

Asociatia Administratorilor de Piete din Romania este formata din 36 de entitati, din care fac parte 250-260 de piete, in care isi desfasoara activitatea peste 6.000 de producatori si in cadrul carora exista 7.000 de spatii comerciale. Cea mai buna reprezentare o are asociatia in zona Moldovei, potrivit lui Teodor Birt.

Reteaua de acceptare a platilor contactless a ajuns in prezent la aproape 50% din numarul total de POS-uri din Romania. La finalul trimestrului al treilea din 2016, existau 153.000 de terminale POS instalate la comerciantii din Romania, potrivit datelor BNR, ceea ce inseamna ca numarul terminalelor contactless depaseste 70.000.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri