Henkel Bautechnik Romania a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de peste 16 milioane de euro, a declarat, ieri, Marius Ivan, director general al companiei. Aceasta cifra a crescut cu 53 la suta fata de anul 2003, din care peste 83 la suta o reprezinta cifra productiei interne. La nivel cantitativ, in 2004 au fost vandute peste 120.000 tone de materiale de constructii, in crestere cu 47 la suta fata de anul 2003.

Incepand cu anul 2002, Henkel Bautechnik Romania exporta propriile produse in Republica Moldova, Serbia si Bulgaria. Exportul a crescut cu peste 63 la suta fata de 2003, depasind suma de un milion de euro.

Principala investitie a anului trecut a fost de peste un milion de euro, intr-o noua fabrica Ceresit unde sunt produse tencuieli decorative si amorse menite sa completeze sistemul de termoizolatie a fatadelor Ceresit Termosistem VWS. Astfel, cifra totala a investitiilor Ceresit pe piata de constructii din Romania a depasit sapte milioane de euro, de la infiintare si pana in prezent.

Dupa mai bine de opt ani de zile, Henkel Bautechnik are o cota de piata de 45 la suta pe segmentul de adezivi, in piata materialelor de constructii, a adaugat Marius Ivan.

Pentru 2005, compania isi propune ca cifra sa de afaceri sa depaseasca 20 de milioane de euro, prin programele de dezvoltare a gamei de produse si servicii oferite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cel mai mare importator auto din Romania vrea sa vanda 50000 masini/an
Setari Cookie-uri