Hidroelectrica a vandut ieri prin licitatie publica, 12 microhidrocentrale din bazinele raurilor Suceava si Iuhod (Mures), in schimbul a 24,6 milioane de lei, a declarat, agentiei NewsIn, directorul general al companiei, Traian Oprea.

"Am vandut cele 12 microhidrocentrale in doua licitatii. Zece microhidrocentrale de pe raul Suceava au fost adjudecate de Electromagnetica pentru suma de pornire de 23,4 milioane de lei. Celelalte doua microhidrocentrale de pe raul Iuhod Mures au fost cumparate, tot la pretul de pornire, de catre Hidroconstructia pentru 1,2 milioane de lei", a spus Oprea. Potrivit reprezentantului Hidroelectrica, legislatia permite ca atunci cand este un singur ofertant, acesta sa-si adjudece microhidrocentralele la pretul de pornire al licitatiei.

Oprea a adaugat ca, marti, Hidroelectrica va scoate la licitatie alte opt microhidrocentrale, cinci pe bazinul raului Casin (Bacau) si trei pe bazinul raului Iod (Mures).

Hidroelectrica va scoate la licitatie cel mai probabil la inceputul lunii noiembrie 32 de microhidrocentrale, in doua pachete, declara la finele lunii septembrie directorul general al companiei. El a mai aratat ca pana la sfarsitul lui 2005, Hidroelectrica a privatizat 38 de microhidrocentrale, pentru 2006 s-a angajat sa privatizeze 52, iar restul pana la 150, va trebui trecut in proprietate privata pana la sfarsitul anului viitor, potrivit angajamentelor luate de Romania in fata Comisiei Europene.