Compania ceha CEZ va investi 151 milioane de euro pentru achizitionarea pachetului de 51% din actiunile Electrica Oltenia. Pentru achizitionarea directa a unui pachet de 24,62% din actiunile Electrica Oltenia, compania ceha va achita 47,4 milioane de euro. CEZ urmeaza atinga o participatie de 51% in urma unei majorari de capital, la care aportul firmei cehe va fi 103,6 milioane de euro. Tranzactia va fi finalizata pana la data de 30 iunie.

Potrivit estimarilor companiei Electrica, pana la acea data, reprezentantii CEZ vor avea acces si vor lua parte activa la toate deciziile strategice majore luate de Electrica Oltenia. Filiala Electrica Oltenia este cea mai mare dintre cele opt filiale de distributie si furnizare a energiei electrice detinute de Electrica, desfasurandu-si activitatea in sudul Romaniei si avand sediul central la Craiova. Electrica Oltenia deserveste judetele Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea, inregistrand anul trecut un numar de 1.371.398 de consumatori. Firma a furnizat, in 2004, 5.261 GW/h, reprezentand 16% din vanzarile de energie electrica ale Electrica.

Consumul casnic a reprezentat 19% din totalul vanzarilor de energie ale filialei, reflectand baza semnificativa de consumatori industriali care isi desfasoara activitatea in zona deservita de Electrica Oltenia. Societatea detine o retea de distributie de 50.323 kilometri, care deserveste o suprafata de 41.128 kilometri patrati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri