Doar 56 de fabrici indeplinesc standardele UE

Doar 3% din cele 2.170 de unitati de procesare a carnii si laptelui se conformeaza, in prezent, cu normele UE din domeniul sanitar-veterinar, a anuntat Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii (MAPDR).

"A venit momentul adevarului. Astazi, numai 56 de fabrici indeplinesc standardele comunitare", a declarat Flutur. In acest sens, MAPDR va urmari suplimentarea fondurilor SAPARD destinate investitiilor in sectorul prelucrarii, prin redistribuirea unor sume alocate altor activitati. Pana atunci insa, Agentia Nationala Sanitar-Veterinara (ANSVSA) a dispus, incepand de ieri, suspendarea activitatii pentru 1.173 de unitati din industria alimentara care nu au intocmit programe de modernizare si restructurare. Ieri la ora 15:00, din cele 628 de unitati controlate, pentru 310 se dispusese deja suspendarea activitatii.

CONTROL. Contractele originale de concesionare a Insulei Mari a Brailei au disparut ca magarul in ceata. Lipsa acestor documente a fost constatata in urma controalelor incepute de Corpul de Control al ministrului Agriculturii la Agentia Domeniilor Statului (ADS). "In momentul de fata verificam privatizarea din Insula Mare a Brailei. Sunt cateva elemente care ma ingrijoreaza, in primul rand ca trebuia rezolvat addendum-ul la concesiune pentru lacuri, balti si fanetele din Insula Mare a Brailei. Si contractele in original nu se mai gasesc la aceasta data", a declarat Flutur. Si sectorul silvic va fi luat la puricat, mai ales ca exista semnale si dovezi despre nereguli in ceea ce priveste licitatiile de masa lemnoasa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri