Consiliul Concurentei a anuntat marti ca a autorizat tranzactia prin care producatorul roman de vopsele Deutek este preluat de catre sucursala din Europa a companiei americane PPG, lider global in industria vopselelor.

„Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu reglementarile in domeniu, si a constatat ca aceasta nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante”, a precizat Consiliul Concurentei, conform News.ro.

PPG a anuntat in 1 noiembrie 2016 ca a ajuns la un acord cu Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF) privind vanzarea Deutek. PPG Europe este o societate cu raspundere limitata, inregistrata in Olanda, si face parte din grupul international PPG Industries. Firmele din grupul PPG produc si comercializeaza vopsele, materiale industriale, produse chimice si sticla, atat pentru uz industrial, cat si pentru uz casnic.

In Romania, PPG Europe detine controlul unic asupra societatii PPG Coatings Romania, care a inregistrat in 2015 venituri totale de 14,3 milioane lei (3,2 milioane euro), si avea 27 de angajati, la finalul lui 2015, potrivit raportului financiar depus la Ministerul Finantelor. Deutek este o companie romaneasca, producatoare de lacuri si vopsele, care a inregistrat anul trecut venituri totale de 134,6 milioane lei (29,9 milioane euro) si avea, la finalul lui 2015, 344 de angajati. Principalii competitori ai Deutek pe piata din Romania sunt Policolor, Kober si Fabryo.

Citeste si:
Topul celor mai mari producatori de lacuri si vopsele din Romania
Renovarile cresc afacerile...
Sursa foto: Ivonnewierink | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sergiu Chircă, elefant.ro: Un român a cumpărat, în medie, 6 cărți la o comandă
Setari Cookie-uri