Facilitatea de credit este acordata pentru o perioada de 12 luni pentru asigurarea capitalului circulant, fiind primul credit de acest tip pe care compania il contracteaza de la Citibank.

„Linia de credit acordata de catre Citibank Romania va ajuta Ozone Laboratories sa puna in aplicare strategia de dezvoltare stabilita pentru urmatoarea perioada. Parteneriatul cu Citibank si finantarea acordata demonstreaza faptul ca am atins un anumit grad de maturitate si profesionalism devenind unul dintre cei mai importanti jucatori din piata farmaceutica,” declara Bogdan tenu, Director Financiar, Ozone Laboratories.

Linia de credit va fi folosita de catre Ozone Laboratories in special pentru marirea numarului de produse din portofoliu si pentru alte investitii legate de dezvoltarea companiei si cresterea calitatii produselor din portofoliu.

In luna septembrie 2006, Ozone Laboratories a incheiat un parteneriat regional cu Bristol-Myers Squibb pentru administrarea produselor din portofoliul companiei americane in Polonia, Bulgaria si Slovacia.

Ozone Laboratories este unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente din Romania. Conform datelor furnizate de Cegedim, pe primul semestru al acestui an Ozone Laboratories se afla pe pozitia 14 in topul 20 al companiilor producatoare de medicamente cu cele mai mari vanzari in Romania.

Ozone Laboratories a fost infiintata in 2001, avand ca tinta principala dezvoltarea unei retele de subsidiare in Europa de Est, iar sediul central al companiei este la Londra. Extinderea activitatii Ozone va fi gestionata de Ozone Management International (OMI), unitatea de coordonare a tuturor subsidiarelor Ozone Laboratories, care are sediul in Romania. OMI este unitatea de conducerea/management a grupului Ozone Laboratories. In prezent, Ozone Laboratories are subsidiare in Romania, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Republica Ceha, Grecia, Ucraina, Turcia si Ungaria. in Romania, Ozone Laboratories produce medicamente in urma unor parteneriate locale incheiate cu Fabiol Bucuresti, Mark Pharmaceutics Iasi, Bioeel Targu Mures si Santa Brasov.

Ozone Laboratories Romania a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de peste 22,2 milioane euro, intentionand sa atinga 50 milioane euro la finele acestui an. Compania detinea o cota de piata de 2% in intervalul iulie 2005-iunie 2006 si ocupa locul 14 in topul companiilor farmaceutice in Romania, potrivit companiei de cercetare a pietei Cegedim.