Potrivit directorului economic Ana Borcovan, activitatea se va relua vineri, cand va veni si transa de cocs si se va plati si factura la energie electrica. Directorul economic a declarat pentru NewsIn ca factura la energie electrica este de doar 6,5 miliarde de lei vechi, deoarece societatea a lucrat foarte putin, insa Electrica de decis intreruperea furnizarii curentului deoarece nu Carbid nu s-a incadrat in termenul de 10 zile de a incepe efectuarea platilor. Ana Borcovan a mai spus ca este o criza generala de cocs pe piata, materia fiind importata din Ucraina. Nu stiu, probabil se gandesc sa majoreze pretul, oricum este o mare criza, a declarat directorul economic.

Carbid Fox foloseste 500-600 de tone de cocs pe saptamana iar in perioadele cu productie normala 2500 de tone lunar. Tona de cocs este 210 dolari.Carbid Fox se afla in reorganizare judiciara si au cereri foarte mari pe piata externa. Ne este teama sa nu ne ierdem clientii, lucram in fluctuatii foarte mari, a spus Borcovan.

La Carbid Fox mai lucreaza 460 de oameni. De cateva luni acestia nu si-au primit integral salariile, insa sustin ca inteleg situatia. in aceasta perioada, de intrerupere a activitatii, nu au fost trimisi in somaj. Ei merg in continuare la lucru si fac lucrari de intretinere.